SonoSchool, İstanbul’da dördüncü kez Avrupa Akreditasyon Kurumu’ndan Akredite Ultrason Kursunu Düzenledi

2.06.2022

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER)’in ultrasonografi eğitimi birimi olan ‘SonoSchool’,  Türkiye’de bir ilk olarak başlattığı, Avrupa Tıpta Sürekli Eğitim Akreditasyon Konseyi’nden (European Accreditation Council for Continuing Medical Education- EACCME) akredite ultrasonografi kurslarının dördüncüsü olan “4th International Bedside Point-of-Care Ultrasound Course” kursunu 28-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirdi.

EACCME tarafından akredite edilen kursa 72 kursiyer katıldı.

Eğitimci ekipte Türkiye, Mısır ve İngiltere’den Acil Tıp Uzmanı Hekimler görev aldı.

Türkiye’nin yanısıra Yunanistan, Malta, İngiltere ve Güney Afrika’dan da katılımcıların olduğu kursa Acil Tıp, Dahiliye, Kalp- Damar Cerrahisi, Allerjik Hastalıklar, Aile Hekimliği, Anesteziyoloji, Yoğun Bakım, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon gibi çok farklı uzmanlık alanlarından hekimler katıldılar.

Teorik eğitimler yanında birebir olarak canlı manken üzerinde pratik eğitimlerin de verildiği kursta ayrıca gün içinde yapılan vaka senaryosu çalışmaları ile elde edilen bilgi ve becerinin hasta üzerinde nasıl kullanılabileceği de kursiyerlere öğretilmiş oldu.

Kurs sonunda ATUDER Başkanı Sn. Prof. Dr. Başar CANDER ve SonoSchool Başkanı ve ATUDER yönetim kurulu üyesi Sn. Prof. Dr. E. Erol ÜNLÜER, Hindistan Acil Tıp Derneği Başkanı Prof. Dr. Srinath Kumar ve Hindistan Acil Tıp Derneği Genel Sekreteri Dr. Saravana Kumar’ın kapanış konuşmalarının ardından katılımcılara ATUDER-SonoSchool ve European Accreditation Council for Continuing Medical Education (EACCME) tarafından düzenlenen sertifikaları teslim edildi.

 

Fotoğraf albümüne bakmak için tıklayınız

Kursun kısa videosunu seyretmek için tıklayınız

 

 

 

 

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ