Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi 2021 - 2022 Eğitim Öğretim Yılı" Acil Tıp Stajında En Başarılı İntern Doktor" Dr. Kağan BİRER" layık görüldü.

24.06.2022

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) olarak, derneğimizin kuruluş amaçları içerisinde de yer alan ;       

  • Tıp öğrencilerinin acil tıp uzmanlığını seçmelerini desteklemek,   
  • Tüm hekimlerin ve tıp öğrencilerinin temel acil tıp konularında eğitim almalarını teşvik etmek ve eğitim standartlarını belirlemek,   

Bu amacımıza uygun olarak 2007  yılından beri düzenli olarak vermekte olduğumuz "Acil Servis Stajında En Başarılı İntern Doktor" ödülümüze,  Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden  Dr. Kağan BİRER  layık görüldü. 

23 Haziran 2022 Perşembe günü yapılan Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde plaketimizi ve belgemezi Acil Tıp A.B.D Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Atakan YILMAZ, Doç. Dr. Murat SEYİT ve Doç. Dr. Mert ÖZEN  birlikte verdiler.

Derneğimiz tarafından çok önemsenen bu ödülümüzle ilgili olarak, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da gösterdikleri hassasiyetten dolayı, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına, Acil Tıp A.B.D Başkanı Prof. Dr. İbrahim TÜRKÇÜER'e, diğer öğretim üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.   

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu olarak,   Dr. Kağan BİRER'i  Acil Tıp camiasının yeni bir üyesi olarak görmek dileğiyle tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Dr Kağan BİRER'in Acil Tıp Stajı ve Ödül ile ilgili görüşleri

Öncelikle bu ödüle beni layık gören hocalarıma, asistan abi ablalarıma ve Acil Tıp Uzmanları Derneği'ne çok teşekkür ederim, benim için gerçekten büyük bir gurur. 

Acil servis bir tıp öğrencisinin teorik olarak öğrendiği her şeyi pratikte uygulayabileceği yerdir. Ben de 2. sınıf öğrencisiyken intörn abi ve ablalarımızın “İstersen gel nöbetlerimizde anamnez ve fizik muayene öğrenirsin, pratik becerilerini geliştirirsin” teklifleri ile acil servisimize gelmeye başlamıştım.

O zamanlarda bile 2. sınıf olmama bakmadan bana çok iyi ve sıcak yaklaşan ve her şeyi öğreten asistanlarımıza da teşekkürü borç bilirim. İntern olduğumda da şunu gördüm; acil servis stajı bir intörnün en çok hasta gördüğü, muayene ettiği, tanı ve tedavi öğrendiği stajmış.

Oradayken bana öğretilenler unutmayacağım ve hekimlik hayatım boyunca kullanacağım şeyler oldu.

En yakın zamanda ben de acil serviste asistan ve uzman olarak hizmet etmek isterim.

Doktorluk nedir ve nasıl yapılırı en güzel şekilde bana öğreten acil servis ailemize teşekkür ederim. 

Dr. Kağan Birer
 

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ