ACİL TIP ASİSTANLARI MECLİSİ (ATAM) KURULUŞ VE ÇAĞRI BİLDİRGESİ

13.07.2011

 

ACİL TIP ASİSTANLARI MECLİSİ (ATAM)
KURULUŞ VE ÇAĞRI BİLDİRGESİ
                                                     
Bilindiği gibi ATOK(Acil Tıp Okulu) 1.büyük buluşmasını 23-26 Haziran 2011 tarihleri arasında İzmir, Çeşme’de başarı ile gerçekleştirdi. Toplantıda bilimsel çalışmalar dışında Acil Tıp asistanlarının sorunları ve çözüm önerileri de tartışıldı.
 
Bu tartışmalar ışığında;
 
Derneğimiz ATUDER çatısı altında çalışmalar yürütmek üzere Acil Tıp Asistanları Meclisinin (ATAM) kurulması karar alına alınmıştır.
 
ATAM, acil tıp asistanlarının başta eğitim ve bilimsel çalışmalar olmak üzere tüm akademik çalışmalarında katkı sunmayı ve yol gösterici olmayı hedeflemektedir.
          
Bu amaçla ATAM, acil tıp asistanlarının asistan olmaktan doğan tüm sorunlarının akademik ve özlük haklarının savunucusu olacaktır.
 
Ayrıca geleceğin uzmanları olan acil tıp asistanlarının ülkemizde acil tıp anabilim dalının hak ettiği yere gelmesinde düşünsel ve pratik olarak katkı sunabilmelerine olanak sağlayacak platformu oluşturacaktır.
 
Bu doğrultuda Çeşme toplantısında ATAM kuruluş çalışmalarını başlatmak üzere 9 kişilik bir yönetim kurulu seçilmiştir. Seçilen bu yönetim kurulu ATAM örgütlenmesini sağlamak ve ATAM tüzüğünü seçimli genel kurula sunmak üzere hazırlamakla görevlendirilmiştir.
 
Tüzük çalışmaları, ATAM örgütlenme çalışmasıyla eşgüdümlü olarak yürütülecek ve tüm ATAM üyelerinin görüşleri dikkate alınarak hazırlanacaktır. Hazırlanan tüzük, genel kurul onayına sunulacaktır.
 
Tüzük kurultayı seçimli olarak yapılacak olup, bu süre zarfında çalışmalar ATAM Kurucu-YK tarafından yürütülecektir.
 
ATAM tüm çalışmalarını ATUDER çatısı altında ve ATUDER-YK ile eşgüdümlü olarak yürütecek olup faaliyetlerinde ATUDER’e karşı sorumlulukla davranacaktır.
 
Bu amaçla geleceği birlikte kurmak için tüm acil tıp asistanlarını ATAM çatısı altında bir araya gelmeye çağırıyoruz.
 
Unutmayalım ki soruna sahip çıkmayan çözüme ortak olamaz.

 

 ATAM Kurucu Yönetim Kurulu Üyeleri
 
YAZARLAR


AYIN MAKALESİ