Akademik Acil Tıp Dergisinin (AKATOS) Temmuz 2011 sayısı yayımlandı. Dergi editörümüz Dr. Yusuf YÜRÜMEZ'in editörden yazısını okumak için tıklayınız

5.08.2011

Sevgili okurlar,

 

Akademik Acil Tıp Olgu Sunumları Dergisi’nin ilk makale kabul tarihinin 25.11.2009 olduğunu sizlere hatırlatarak yazıma başlamak istiyorum. Aradan geçen yaklaşık 20 ay gibi bir sürede beş adet sayıyı ve 60 olgu sunumunu sizlere ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Derginin yayın hayatına başladığı günleri hatırlaladığımızdaki heyecanı bugün de aynen hissetmekte olduğumuzu bilmenizi isterim. Ancak üzerimizdeki sorumluluğun arttığının da farkındayız. Şu an kısa isimleri ile SCI ve SCI-E dışındaki uluslar arası indekslerce taranan dergiler arasında olduğumuz hepinizce malumdur. Ancak bu indeksler ve PUBMED tarafından da takipte olduğumuzu bilmenizi isterim.

 

Bu bilgileri sizlere neden hatırlatmak istedim ?

 

Bu indekslerce de taranan bir dergi olma noktasında hakikaten ciddiyetle çalışıyoruz. Şu ana kadar bize vermiş olduğunuz destek sayesinde kısa bir zaman diliminde inanılmaz bir mesafe akat ettik. Ancak asıl iş bundan sonra başlıyor.

 

Üç hususta sizlerden destek bekliyoruz.

 

1-     2012 yılı itibari ile dergimizdeki İngilizce yazıların sayısını artıracaktır. Bu hususta dergimize İngilizce yazılarınızı bekliyoruz.

2-     Dergimizin yapmış olduğunuz yayınlarda kaynak eser olarak gösterilmesi gerekiyor ki bu konuda vereceğiniz destek son derece önemli. Desteklerinizi bekliyoruz.

3-     Dergimiz yalnızca olgu sunumlarından oluşmaktadır. Bu nedenle de özellikle yazıların çözünürlük açısından sorun yaratmayacak görsel öğeler ile desteklenmesini istiyoruz.

 

Sonuç itibari ile dergimizi bugünlere taşıma noktasında emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma ve bilhassa sizlere vermiş olduğunuz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.

 

Sizlere layık ve camiamızı temsil noktasında en tepede olmak dileği ile…

 

Saygılar sunuyorum.

 

Doç.Dr. Yusuf YÜRÜMEZ

Editör

 

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ