30 Ağustos Zafer Bayramımızın 101. yılı kutlu olsun.

30.08.2023

Anadolu'nun kapılarını 26 Ağustos 1071 yılında İslam'a açan Malazgirt Meydan Muharebesi ve 30 Ağustos 1922 tarihinde zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'da var olan yüksek inanç ve ruhun, bugün de çok iyi anlaşılması gerektiğine inanıyoruz.

Malazgirt, Çanakkale ve Büyük Taarruz'da olduğu gibi tarihimizde bütün zaferlerin arkasında hep aynı ruh vardır. Bu ruhtan alınan kuvvet ve cesaret ile mukaddesat adına, vatanın devamı ve bekası uğruna tarihin sayfalarında altın harflerle yazılan zaferler ve başarılar top yekûn milletimizin birer övünç kaynağıdır. 

Bağımsızlık uğruna kazanılan bu büyük zaferlerden ilham alarak demokrasimizi daha çok güçlendirmek, cumhuriyetimizi daha fazla kuvvetlendirmek, adaletimizi daha çok sağlam kılmak ve ülkemizi çağdaş uygarlıklar düzeyine ulaştırmak hepimizin ortak sorumluluğudur.     

30 Ağustos 1922'de kazanılan büyük zafer, şanlı milletimizin eşsiz destanlarından biri olarak tarihteki yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde kazanılan ve kurtuluş savaşımızın başarıya ulaşmasında en önemli etken olan bu büyük zaferin ardında milletimizin istiklal ve hürriyet aşkı ile kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığı vardır. 

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyoruz.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER)   Yönetim Kurulu.

 

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ