Temel Ultrasonografi Kursu genel bir değerlendirme

2.10.2023

Temel Ultrasonografi Kursumuz Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi İstanbul’da kurs koordinatörümüz Doç. Dr. Bora ÇEKMEN’in açılış konuşması ile başladı.

Bu kursumuza çoğunluğu İstanbul olmak üzere, Kocaeli, Hatay, Konya, Karaman Erzurum, Bursa gibi illerimizden gelen ve çoğunluğu acil tıp asistanları olmak üzere uzman doktorlar, pratisyen hekimler, aile hekimleri, pediatri ve iç hastalıkları asistanlarından oluşan  toplam 28 kursiyer katıldı.

Kursun birinci günü, teorik eğitimlerimiz yapıldı. Eğitmenlerimiz aşağıdaki konuları anlattılar.

Ultrasonografi Fiziği  ve Temel Ekokardiyografi  Dr. Zamir Kemal ERTÜRK, Akciğer Ultrasonografis Dr. Şeref Emre ATİŞ, Abdomen Ultrasonografisi          Dr. Semih AYTAÇLAR, DVT ve Aort Ultrasonografisi Dr. Büşra BİLDİK

Kursun İkinci gününde ise birinci gün anlatılan derslerin birebir pratik uygulamaları yapıldı. Toplam 4 gruba ayrılan kursiyerler Toraks, Periferik, Abdomen ve Kardiyak USG eğitimleri aldılar.

Ardından kapanışa geçildi.

Kapanış konuşmasını ATUDER Başkanı Prof. Dr. Başar CANDER yaptı.

Konuşmasında Ultrasonografinin önemine dikkat çekerek, tüm eğitmen ve kursiyerlerimize katılımlarından ve katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti. Ardından toplu fotoğraf çekimi ile birlikte kapanış sona erdi.

Acil Tıp Uzmanlar Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu olarak

Başkanımız  Prof. Dr. Başar CANDER olmak üzere eğitmenlerimiz Doç. Dr. Bora ÇEKMEN, Doç. Dr. Şeref Emre ATİŞ, Uzm. Dr. Zamir Kemal ERTÜRK, Uzm. Dr. Büşra BİLDİK, Uzm. Dr. Semih AYTAÇLAR ile evsahibimiz Bezmialem Vakıf Üniversitesi rektörlüğü ve  Tıp Fakültesi Dekanlığına ile Doç. Dr. Bahadır TAŞLIDERE’ye   bölüm asistanlarına ve cihaz desteği veren Yiğit Sağlık firmasına teşekkür ederiz.

Fotoğraf Albümüne Bakmak için Tıklayınız