Temel ultrasonografi kursu Karabük genel bir değerlendirme.

20.12.2023

Temel Ultrasonografi Kursumuz, Karabük Üniversitesi Rektör Yard. Prof. Dr. Hasan SOLMAZ ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail AK ve çoğunluğu Karabük olmak üzere, Zonguldak, Afyonkarahisar gibi illerimizden gelen acil tıp asistanları, uzman doktorlar, pratisyen hekimler, aile hekimleri,anestezi ve dahiliye  asistanlarından oluşan toplam 32 kursiyerin katılımı ile başladı.
 
 
 
İlk olarak T.C Sağlık Bakanlığı Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu ve  kurs koordinatörümüz Doç. Dr. Bora ÇEKMEN’in açılış konuşmasını yaptı. Ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan SOLMAZ Bey'de bir konuşma yaptı ve kursiyerlere başarılar diledi. 
 
 
 
Açılış konuşmalarına dair videoyu izlemek için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.
 
 

Kursun birinci gününde teorik derslerimiz anlatıldı.İlk olarak;Ultrasonografi Fiziği  ve Temel Ekokardiyografi konularını Uzm. Dr. Zamir Kemal ERTÜRK anlattı, ardından  Doç. Dr. Şeref Emre ATİŞ Akciğer Ultrasonografisi konusunu anlattı , Ardından Abdomen Ultrasonografisi konusunu Uzm. Dr. Semih AYTAÇLAR, DVT ve Aort Ultrasonografisi konusunu da Uzm. Dr. Büşra BİLDİK anlattılar.

 

 

Kursun İkinci gününde ise birinci gün anlatılan derslerin birebir pratik uygulamaları yapıldı. Toplam 4 gruba ayrılan kursiyerler Toraks, Periferik, Abdomen ve Kardiyak USG eğitimleri aldılar.

 

 

Ardından kapanışa geçildi.  

Kapanış konuşmasını kurs koordinatörümüz Doç. Dr. Bora ÇEKMEN yaptı.

 

 

 

 

​Konuşmasında Ultrasonografinin önemine dikkat çekerek, tüm eğitmen ve kursiyerlerimize katılımlarından ve katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti. Ardından önce kurs hocalarına daha sonra ise tüm kursiyerlere sahnede belgeleri takdim edildi. Kurs toplu fotoğraf çekimi ile birlikte sona erdi.
 
 

Acil Tıp Uzmanlar Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu olarak

Bu kursumuzun gerçekleşmesinde emeği geçen başta ATUDER Başkanı Prof. Dr. Başar CANDER olmak üzere eğitmenlerimiz Doç. Dr. Bora ÇEKMEN, Doç. Dr. Şeref Emre ATİŞ, Uzm. Dr. Zamir Kemal ERTÜRK, Uzm. Dr. Semih AYTAÇLAR, Uzm. Dr. Büşra BİLDİK,  Uzm. Dr Ramazan ÜNAL, Uzm. Dr. Damla ANBARLI METİN, Uzm. Dr. Mustafa KÖKSAL, Uzm. Dr. Ömer JARADAT ve  ile ev sahibimiz Karabük Üniversitesi Rektörlüğü ve  Tıp Fakültesi Dekanlığına ve cihaz desteği SPEKTRA Medikal Sistemler firmasına teşekkür ederiz.

Fotoğraf Albümüne Bakmak için Tıklayınız

Basında çıkan haberler

KBÜ’de “Temel Ultrasonografi Kursu” (youtube.com)

KBÜ'DE "TEMEL ULTRASONOGRAFİ KURSU" DÜZENLENDİ - Karabük Net Haber (karabuknethaber.com)

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ