67. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu Gebze Kocaeli genel bir değerlendirme.

15.02.2024

67. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu (İKYD) , 10 - 11 Şubat 2024 tarihinde Anadolu Sağlık Merkezi  Gebze / KOCAELİ'nde, ATATÜRK Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp A.B.D Başkanı ve İKYD Kurs Koordinatörümüz Prof. Dr. Zeynep ÇAKIR, Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve ATUDER Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet GÜL'ün açılış konuşmaları ile başladı.

 

Bu kursumuza tamamı Anadolu Sağlık Merkezinin Acil Tıp Uzmanı, Kardiyoloji Uzmanı, İç Hastalıkları Uzmanları, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanları, Gastroenteroloji Uzmanları, Genel Cerrahi Uzmanları, Göğüs Hastalıkları Uzmanları, Aile Hekimi, İç Hastalıkları Uzmanları ve Kalp Damar Uzmanları ile Hemşire ve Paramediklerden oluşan 27 kişilik bir kursiyer grubu katıldı.

 

 

İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursları (İKYD), devam zorunluluğu olan, iki günlük hem teorik, hem de maket başı  pratik eğitimleri olan ve kursun sonunda yapılan sınavda, sadece başarılı olanlara sertifika verilen bir programdır.  İleri Kardiyak Yaşam Desteği (İKYD) kursunda, temel yaşam desteği uygulamaları, ritim tanıma, hava yolu uygulamaları, EKG değerlendirme, laringoskop, otomatik eksternal  defibrilatör uygulamaları, senaryolarla uygulamalar yapılmıştır.    

Kursun birinci günü, Kurs Öncesi Değerlendirme Testi yapıldı, sonrasında Temel Yaşam Desteği (teorik eğitim, pratik eğitim),  Havayolu, İleri Kardiyak Yaşam Desteği ve Yenilikler,  Kardiyovasküler Farmakoloji, Myokard Enfarktüsü,  Disritmiler, ölümcül disritmiler ve elektriksel tedavileri ve uygulamalı eğitimlerimiz yapıldı.

 

 

Kursun İkinci gününde Yeniden canlandırmada özel durumlar dört konu başlığı altında anlatıldı. Bunlar Gebelik ,Travma, Astım, Toksikolojik aciller,  anaflaksi ,boğulma, Donma, Elektrik ve Yıldırım çarpmasında resüsitasyondu. Ek olarak Acilde trombolitik kullanımı hakkında bilgi verildi.

 

 

Son olarak da resüsitasyonun etik ve yasal yönü anlatıldı. Daha sonra kursiyerler tek tek uygulama odalarına alınarak sınava tabi tutuldular. Kurs sonrası son değerlendirme testi uygulandı. Yapılan hesaplamalar sonucunda belli bir baraj puanının üstünde not alanlara başarı belgeleri, altında kalanlara ise katılım belgeleri basıldı.

 

Ardından sertifika töreni ve kapanışa geçildi.  

Önce aşağıda isimleri yazılı kurs eğitmenlerimize belgeleri takdim edildi.

  • Prof. Dr. Başar CANDER 
  • Prof. Dr. Mehmet GÜL
  • Prof. Dr. Zeynep ÇAKIR 
  • Prof. Dr. Özlem BİLİR
  • Prof. Dr. Tarık OCAK
  • Prof. Dr. Bedia GÜLEN
  • Doç. Dr. Serhat ÖRÜN
  • Dr. Öğrt. Üyesi Fatma TORTUM
  • Dr. Öğrt. Üyesi Göksu AFACAN ÖZTÜRK
  • Dr. Öğrt. Üyesi Gamze BOZKUŞ
  • Uzm. Dr. Sema AYTEN
  • uzm. Dr. Alev ECEVİZ
  • Uzm. Dr. Serdar YAŞAR
  • Dr. Osman Alperen ÇAKIR

Daha sonra Eğitici Eğitimine katılarak belge almaya hak kazanan Uzm. Dr. Ali SAĞLIK'a belgesi verildi.

Son olarak da Kursiyerlerimize belgeleri dağıtıldı.

 

 

 

67. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu (İKYD)  gerçekleştirilmesinde başta Acil Tıp Uzmanlar Derneği (ATUDER) Başkanı  Prof. Dr. Başar CANDER olmak üzere ATUDER Başkan Yardımcısı ve kurs direktörümüz  Prof. Dr. Zeynep ÇAKIR'a teşekkür ederiz.

Ayrıca Anadolu Sağlık Merkezi İnsan Kaynaklarına, Eğitim Birimine  Sayın Şehnaz ZERENGÖK ve Sayın Sinem MERT'e ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu

Fotoğraflara bakmak için tıklayınız.

Kursumuzu ilk üç sırada bitirenler

Kurs Birincisi

Dr. Özlem BAYRAK BAŞAKÇI Acil Tıp Uzmanı

 

Kurs İkincisi

Dr. Yeşim ERÇETİN ÖZGÜREL Acil Tıp Uzmanı

Kurs Üçüncüsü

Dr. Ersin ÖZEN Kardiyoloji Uzmanı

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ