Gaziantep Şehir Hastanesi Temel US Kursu Genel bir değerlendirme.

22.02.2024

Temel Ultrasonografi Kursumuz, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Mehmet KARAKÇIOĞLU açılış konuşması ile başladı,  ardından Gaziantep Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Mehmet Murat OKTAY konuşmasını yaptı. Son olarak da T.C Sağlık Bakanlığı Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu ve  kurs koordinatörümüz Doç. Dr. Bora ÇEKMEN açılış konuşmasını yaptı.
 
  
 
Kursumuza çoğunluğu Gaziantep ilimiz olmak üzere, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Diyarbakır'dan gelen acil tıp uzman ve asistanları,  uzman doktorlar, pratisyen hekimlerden oluşan toplam 31 kursiyerin katılımı ile başladı.
 
 
 
 

Kursun birinci gününde teorik derslerimiz anlatıldı.İlk olarak;Ultrasonografi Fiziği  ve Temel Ekokardiyografi konularını Uzm. Dr. Zamir Kemal ERTÜRK anlattı. Ardınan Dr. Öğrt. Üyesi Damla ANBARLI METİN Akciğer Ultrasonografisi konusunu anlattı , ardından Abdomen Ultrasonografisi konusunu Uzm. Dr. Semih AYTAÇLARDVT ve Aort Ultrasonografisi konusunu da Uzm. Dr. Büşra BİLDİK anlattılar.

  

  

Kursun İkinci gününde ise birinci gün anlatılan derslerin birebir pratik uygulamaları yapıldı. Toplam 4 gruba ayrılan kursiyerler Toraks, Periferik, Abdomen ve Kardiyak USG eğitimleri aldılar.

 

 

 

Ardından kapanışa geçildi.  

Kapanış konuşmasını kurs koordinatörümüz Uzm. Dr. Büşra BİLDİK yaptı.

​Konuşmasında Ultrasonografinin önemine dikkat çekerek, tüm eğitmen ve kursiyerlerimize katılımlarından ve katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti. Ardından önce kurs hocalarına daha sonra ise tüm kursiyerlere sahnede belgeleri takdim edildi. Kurs toplu fotoğraf çekimi ile birlikte sona erdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Acil Tıp Uzmanlar Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu olarak

Bu kursumuzun gerçekleşmesinde emeği geçen başta ATUDER Başkanı Prof. Dr. Başar CANDER olmak üzere eğitmenlerimiz Doç. Dr. Bora ÇEKMEN, Uzm. Dr. Zamir Kemal ERTÜRK, Uzm. Dr. Semih AYTAÇLAR, Uzm. Dr. Büşra BİLDİK, Uzm. Dr. Damla ANBARLI METİN,Uzm. Dr. Ömer JARADAT ile ev sahibimiz Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimliği'ne Doç. Dr. Mehmet Murat OKTAY'a, Dr. Öğr. Üyesi Kazım Ersin ALTINSOY'a, Uzm. Dr. Sevil ÖZEK'e ve cihaz desteği veren SPEKTRA Medikal Sistemler firmasına teşekkür ederiz.

Kursun fotoğraf albümüne bakmak için tıklayınız.

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ