Kritik Bakım ve Mekanik Ventilasyon Kursu Manisa

4.03.2024

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yoğun Bakım Çalışma Grubu’nun eğitim faaliyetleri kapsamında düzenlenmekte olan “ Kritik Bakım ve Mekanik Ventilasyon ” kursumuzu, 2 - 3 Mart 2024 tarihlerinde Manisa’da Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirdik. ATUDER ve Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp ABD’nın katkılarıyla organize edilen bu kursumuza Manisa, Denizli, Aydın, Uşak, Balıkesir, İzmir, Bursa, Malatya gibi birçok ilden ve Acil Tıp, Anestezi, Kardiyoloji gibi farklı branşlardan toplam 46 kursiyer katılmıştır. Kursiyerlerimize temel yoğun bakım ve mekanik ventilasyon konularında hem teorik bilgiler verilmiş hem de ayrıntılı pratik uygulamalar yapılmıştır. 

Son derece olumlu ve bilimsel bir ortamda gerçekleşen kursumuza ev sahipliği yapan Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, sayın Dekanımız Prof. Dr. Artuner Deveci’ye, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp ABD Başkanı Doç. Dr. M. İkbal Şaşmaz ve onun nezdinde tüm Acil Tıp ABD’na ve katılım gösteren Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Uşak Üniversitesi Acil Tıp ABD’larına sonsuz teşekkür ederiz. Ayrıca bu kursu artık bir marka haline getiren Acil Tıp Uzmanları Derneği Yoğun Bakım Çalışma Grubu’nun değerli ve özverili eğitmenlerine verdikleri destek ve çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. 

Kursumuza mekanik ventilatör cihazı desteği sağlayan Mindray Türkiye ile USG cihaz desteği sağlayan Spectra Firmasına teşekkür ederiz.

Acil Tıp Uzmanları Derneği’nin düzenlemiş olduğu her bilimsel etkinlikte olduğu gibi, bütün sekreterya hizmetlerinin altından başarıyla çıkan, büyük bir özveriyle çalışan dernek sekreterimiz Menderes HAZIR’a ve Levend BIKMAZ'a da çok teşekkür ederiz.

Yoğun Bakım Çalışma Grubu adına Doç. Dr. Y. Kemal GÜNAYDIN

Fotoğraflara bakmak için tıklayınız

 

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ