Akademik Acil Tıp Dergisi(AATD) Haziran 2012 Cilt 11 Sayı 2 yayımlanmıştır. Baş Editör Prof. Dr. Cuma YILDIRIM'ın editörden yazısını okumak için tıklayınız.

6.06.2012

Değerli okurlar, Sevgili dostlar,

Nedendir bilinmez hep dolu gündemler yaşıyoruz. Sağlıkta dönüşümden midir yoksa bizim gündemimiz mi yoğun bilemiyorum. Tek bildiğim şey var çok çalışıyoruz.

Akademik Acil Tıp Dergisi 2012 Haziran sayısı basıma hazır. Ancak son anda acil serviste şiddet ile ilgili bir yazı yetiştirdik. Oldukça kapsamlı bir derleme oldu. Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyeleri, hukukçular ve psikiyatristlerin ve adli tıp uzmanlarının katkısı ile hazırlandı. Umarım meslektaşlarımıza katkısı olur.

Sağlık çalışanlarına karşı şiddeti hep gündemde tuttuk. Hep çareler aradık. Psişik şiddet ve sözlü saldırıların yanında en çok fiziki saldırıya da uğrayan hekim grubuyuz. Belki biraz da kanıksadık. Ancak yakın zamanda bir meslektaşımız daha hayatını kaybetti. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Meslektaşımıza Allahtan rahmet, ailesine ve tüm sağlık çalışanlarına başsağlığı diliyoruz.

Bu yılın başı itibarı ile derginin ana formatını İngilizce yaptık. Bir sayı çakırmış olmamıza rağmen makalelerimizin yurt dışında görülebilirliğinde oldukça artış oldu. Bunu gelen maillerden ve makale başvurularından anlıyoruz. İyi bir iş yapıyoruz. Doğru bir iş yapıyoruz. Yetki ve sorumluluğu herkesle paylaşmak istiyoruz. Yeni, genç, dinamik ve hevesli meslektaşlarımızı dergiye çalışmaya davet ediyoruz.

Yayıncı kuruluş uluslar arası endekslere başvurabilmek için elimize uzun bir liste verdi. Yaz ödevimiz hazır. Eylül ayına kadar yetiştirmemiz gerekiyor. Bu sorumluluk sadece baş editöre, editörlere ya da yayın kuruluna ait değil. Hepimize ait.

Bu sayımızda 15 çalışma ile karşınıza çıkıyoruz. İki derlememiz var. İkisi de çok güzel. Mutlaka okuyun.

EuSem 2012 Avrupa Acil Tıp Kongresi Ülkemizde yapılacak. Dernek bu kongreyi ülkemize almak için çok gayret sarf etti. Tüm akademisyen arkadaşlarımız için bu büyük bir şans. Mutlaka katılalım. Bildiri gönderelim. Katılımı artırmak için elimizden geleni yapalım.

Yaz geldi. Tatil mevsimi başladı. Okullar tatil oldu. Ancak bizim işlerimiz azalmadı. Ya aynen kaldı ya da artarak devam ediyor. Bu nedenle dinlenmeye, gezmeye, eğlenmeye vakit ayıralım. Ancak camia olarak daha yapacak çok işimiz var. Bu nedenle çalışmaya devam.

İyi okumalar, İyi tatiller, İyi çalışmalar…

Cuma Yıldırım

Baş Editör