Akademik Acil Tıp Dergisi (AATD) Cilt 12 Sayı 2 Haziran 2013 sayısı yayımlandı. Dergi baş editörü Prof. Dr. Cuma YILDIRIM'ın editörden yazısını okumak için tıklayınız.

10.05.2013

 Sevgili Dostlar, Merhabalar,

 Kış bitti, yaz geldi, kendini her şekilde hissettiriyor.Uzun kış geceleri, soğuk ve kış bitti. Günler uzuyor. Bugünlerde çalışmaktan ziyade gezmek daha cazip.

Ne çare ki Haziran sayımızın da zamanı geldi, vazife ne de olsa, yapmak gerek.Yoğun bir çalışmanın ardından nihayet tamamladık.Yayınlanma tarihimiz 1 Haziran.Ancak 23 Mayıs tarihinde kongre var ve dergimizi kongreye de yetiştirmek istiyoruz.Bizim için önemli. Bu nedenle tüm çalışmalarımızı dergimizi 1 hafta önce yayınlanacak şekile planladık.

23 Mayıs 2013, Ulusal Kongre.Bir araya gelip içimizi dökeceğimiz, dertlerimizi paylaşacağımız, bilgilerimizi artırıp yenileyeceğimiz, dostlarla görüşüp hasret gidereceğimiz önemli bir tarih.

Acil Tıp Uzmanları Derneği olarak son birkaç yıl içinde yayıncılık konusunda ciddi ilerlemeler kaydettik.Şu anda ülkemizde birçok ilklere imza attığımız iki dergimiz mevcut.Yine birçok kitap ve çeviri çalışması oldu, olmaya da devam ediyor.Bu amaçla kongrede bir dergi ve yayıncılık kurulu yapmayı planlıyoruz.Bu toplantıyı her yıl kongrede mutlaka yapmaktayız.Standart programda gözükmüyor.Ancak bu işle ilgili ve meraklı olan tüm arkadaşların katılımı ile bunu gerçekleştirmekteyiz.Bu yıl da bir engel olmazsa yapacağız.Yayıncılığa meraklı tüm akademisyen, uzman ve asistan arkadaşlar bu toplantıya katılabilirler ve hatta katılsınlar.Her zaman söylediğimiz gibi bizler bilginin ve bilimin birilerinin tekelinde olmadığını ve sevgi gibi paylaşıldıkça büyüdüğüne inanıyoruz.

Bu vesile ile 12 Mayıs anneler günü münasebeti ile başta doktor anneleri ve anne doktorlar olmak üzere tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum.

Dergimizin arka kapak içi sayfasında bir Uygulama Kılavuzu daha hazırladık. Doğrusunu söylemek gerekirse makale yazmak kadar zor oldu. Bu sayıdaki konumuz Hızlı Seri Entübasyon.Daha önceden de söylediğimiz gibi bu uygulama tamamen pratik kullanıma yönelik.Umarım özellikle genç arkadaşlarımız için faydalı olur.

Bu arada uluslararası indekslere girme konusunda da çalışmalarımız devam ediyor.2014 yılında itibaren tamamen İngilizce çıkma ile ilgili bir çalışmamız var. Artılarını ve eksilerini hesap ediyoruz.Bu konudaki her türlü görüş, öneri ve de varsa eleştirinizi bana ulaştırabilirsiniz.

 

Kongrede görüşmek üzere,

Cuma Yıldırım

Baş Editör

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ