Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Ege Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Candeğer YILMAZ’ı “Yılın Rektörü” seçti

23.01.2014

"Ege Üniversitesi Acil Servisi Türkiye’ye model" 

İZMİR(Ege Ajans)- Acil Tıp Uzmanları Derneği ATUDER, Ege Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret etti. Türkiye’de Acil Tıp alanının gelişmesi için katkı sağlaması nedeniyle bu yılki “Yılın Rektörü Ödülü”nü Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’a verdi. ATUDER Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, “Ege Üniversitesi’nin Acil Tıp’ta açık ara önde olduğunu gördük” dedi.

“EGE ÜNİVERSİTESİ ACİL SERVİSİ TÜRKİYE’YE MODEL OLACAK BİR KONUMDA”
Hastanelerin topluma katkılarıyla ilgili araştırmalar yaptığını belirten Prof. Dr. Başar Cander, “Özellikle Acil Servisler idarenin en yoğun olduğu yerler oluyor. Ege Üniversitesi’ni diğer hastanelerin Acil Servisleri’yle karşılaştırdık. Ege Üniversitesi’nin Acil Tıp’ta açık ara önde olduğunu gördük. Hem Üniversite bazında hem de hastanenin acil servisi bazında. Ege Üniversitesi Acil Servisi Türkiye’ye model olacak bir konumda. Ege Bölgesi’nin tüm yükünü kaldırabilir.  Bir idareci Acil Servis’e önem veriyor ise onun bizim gönlümüzde ayrı bir yeri var. 5 bin metre kare Acil Servis’i ile örnek olarak Ege’yi gösteriyoruz” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Yılmaz, “ Öncelikle teşekkür ediyorum. Yeni Acil Servisimiz açıldı. Arkadaşlarımız çok iyi çalışıyorlar. Aşağı yukarı iki yıla yakındır Acil Servis’e ilişkin şikayetler büyük ölçüde azaldı” dedi.

EGE HASTANESİ’Nİ ÖRNEK GÖSTERİYORUZ
Ege Üniversitesi Hastanesini diğer kurumlara örnek gösterdiklerini söyleyen Prof. Dr. Cander, “Ege Üniversitesi Acil Servisi’nde yapılan iyileştirme, yatak sayısında artış, Türkiye’ye örnek olarak dernek toplantılarımız da örnek gösteriyoruz. Acil Tıp’ın önemini bilmek ayrı bir imtiyazdır.  Biz bunu sizde gördük o yüzden size  çok teşekkür ediyoruz.  2013 yılında yaptığımız araştırmalar sonucu sizi “Yılın Rektörü” olarak seçtik”. Bu nedenle ilk ödülümüz olan “Yılın Rektörü” ödülünü ATUDER YK’sı adına ATUDER YK Başkanı Prof. Dr. Başar Cander ve Acil Tıp Okulu Müdürü Doç. Dr. Selahattin Kıyan aracılığıyla Sayın Prof. Dr. Candeğer Yılmaz hocamıza taktim ediyoruz” dedi.

“İŞİN İŞLEYİŞLERİNİ VE ZORLUKLARINI BİLİYORUM”
Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ise, “Üniversitem adına çok mutlu oldum. Şöyle özetlemek istiyorum. Doçent kadrosuyla acil serviste Yrd. Doç. olarak nöbet tutan bir geçmişe sahibim. İşin işleyişlerini ve zorluklarını biliyorum. Acil Servisimiz yoktu. Acili kliniklerde karşılardık. Yönetimde benim ilk yaptığım şey Acil Servis’le ilgilenmek oldu. Yarıdan fazla arkadaşım rehabilitasyondan yanaydı. Ben yenilikçi olarak yeniden yapmaktan yana oldum. Acil Servis’te ambulansın girebileceği büyüklükte girişler yaptık. Yakında Acil Servisimize helikopter de inebilecek. Bu sayede hastaları en hızlı şekilde tedavi edebileceğiz” diye ifade etti.

 

 

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ