31. Ulusal Gastroenteroloji Haftası 25- 30 Kasım 2014 bünyesinde İleri Kardiyak Yaşam Desteği (İKYD) Kursu verilecektir.

27.11.2014

31. Ulusal Gastroentroloji Haftası 25-30 Kasım 2014 kapsamında, 27 - 28 Kasım 2014 tarihinde  Titanik Deluxe Otel Belek/Antalya 'da, Türk Gastroenteroloji Derneği üyesi hekimlere ve Gastrointestinal Endoskopi Hemşireleri ve Teknisyenleri Derneği üyesi  50 kişilik gruba  İleri Kardiyak Yaşam Desteği (İKYD)  teorik ve pratik eğitimi Doç. Dr. Sedat KOÇAK'ın koordinatörlüğünde Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) tarafından verilecektir.

İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursları, T.C Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ve sertifikalı programlardır. Devam zorunluluğu olan, iki günlük hem teorik, hem de maket başı pratik eğitimleri olan ve  kursun sonunda yapılan sınavda, sadece başarılı olanlara 3 yıl geçerli sertifika verilen bir programdır.

İleri Kardiyak Yaşam Desteği (İKYD) kursunda, temel yaşam desteği uygulamaları, ritm tanıma, hava yolu uygulamaları, EKG değerlendirme, video laringoskop, otomatik eksternal defibrilatör uygulamaları, senaryolarla uygulamalar yapılacaktır.

Bu kursun hedefi; 2010 yeni Resüsitasyon Kılavuz kurallarına uygun olarak başarılı resüsitasyon yönteminin ve yeni bilgilerin paylaşılmasını ve yaşama şansı olan hastalara müdahale ile sağkalım oranlarını artırmaktır.  

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) olarak bu kursun  gerçekleşmesinde emeği geçen Başta Dernek Başkanımız Prof. Dr. Başar CANDER olmak üzere, bu kursun koorditörlüğünü yürüten, Doç. Dr. Sedat KOÇAK'a ve aşağıda isimlerini sıraldığımız hocalarımıza teşekkür ederiz.

  • Prof. Dr. Bülent ERDUR
  • Doç. Dr. Önder TOMRUK
  • Uzm. Dr. Mehmet AYRANCI
  • Uzm. Dr. Kasım ÖZTÜRK
  • Uzm. Dr. Mustafa GÜLPEMBE
  • Hem Beytullah KULAÇ

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu

  İleri Kardiyak Yaşam Desteği (İKYD) Kurs Programı

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ