1. Ortadoğu Afet ve Hastane Öncesi Yönetim Kongresi

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) olarak, 1. Ortadoğu Afet ve Hastane Öncesi Yönetim Kongresini 8 – 11 Ekim 2017 tarihinde Green Park Pendik Convention Center İstanbul'da düzenleyeceğiz.

Son yıllarda bölgemizde yaşadığımız insanlık dramının tarifi imkansızdır ki bu dramda en çok mağdur olan da sivil hayatlar olmaktadır. Yaşanan bu kitlesel göç ve beraberinde getirdiği sağlık ve sosyal problemleri dünyanın dört bir yanından gelen bilim adamlarının katılımı ile tartışılacak olması bölgemiz için çok büyük önem arz etmektedir. Ülkemizin mülteciler için yaptıkları ortadadır. Aynı zamanda ülkemiz yöneticilerinin yaptığı sağlık programında; Afet'e hazırlık ve hastane öncesi yönetiminin ayrı bir yeri ve önemi vardır. Kongremiz bu alanlarda hizmet veren tüm sağlık ve sivil savunma ekiplerine büyük katkı sağlayacaktır. Dünya genelinde konusunun uzmanı konuşmacıların ve bilimsel programda yer alan güncel konuların, hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde (özellikle 112 ve sivil savunma ekipleri başta olmak üzere) ve acil servislerde görev yapan meslektaşlarımızın afet hakkında farkındalıklarının artmasına da büyük katkı sağlayacaktır. Bunun yanında Ortadoğu ülkelerinin acil sağlık sistemlerinde görev yapan yöneticilerin de bu programa katılmaları ile birlikte; hem afete müdahale de aynı dili konuşma adına hem de Ortadoğu halkının birbirleri ile dostluğunun pekiştirilmesi adına bu kongrenin çok önemli olduğunu düşünmekteyiz.

Saygılarımla

Prof. Dr. Başar CANDER                   Uzm. Dr. Mehmet KOŞARGELİR

Kongre Başkanı                                    Kongre Genel Sekreteri

Web sitesi : https://www.meadem17.com

Kongre Duyurusu

Tanıtım Videosu 1 için tıklayınız.

Tanıtım Videosu 2 için tıklayınız

Tanıtım Videosu 3 için tıklayınız

"Benim başıma gelmez" demeyin. O gün geldiğinde -dileriz ki hiç gelmesin- sizden yardım bekleyen bir çocuk, bir anne, bir dede yardım dilenircesine gözlerinizin içine baktığında, eksik veya hiç olamayan bilgi ile onlara zarar verme korkusuyla hiç müdahale etmemektense kahraman olmanız, yardım elinizin, onlarca-yüzlerce kişiye ulaşması için orada olacağız. MEADEM17'de siz de yerinizi alın, biçare kalmayın.

• 1. Ortadoğu Afet ve Hastane Öncesi Yönetim Kongresi
  • ATUDER Kapadokya Toksikoloji Sempozyumu
  • 21. Acil Tıp Güz Sempozyumu
  • Abdominal Ultrasonografi Modülü Kursu