Silahlı saldırı sonucu öldürülen Op. Dr. Kamil FURTUN vefatı hakkında.

31.05.2015

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görev yapan Op. Dr. Kamil FURTUN'un hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş olması hepimizi hüzne boğmuştur. Sağlık çalışanları içerisinde şiddetten en fazla muzdarip olan Acil çalışanları olarak bu olayın vehametini anlıyor ve tüm sağlık çalışanları olarak bu menfur saldırıyı yapan kişiyi kınıyoruz. Sağlıkta Şiddet Yasası'nın çıkarılmasının geciktirilmesi hepimizi üzmektedir. Yetkililerin sağlık çalışanlarının sağlığını ve canını kanun, yönetmelik ve kolluk kuvveti ile mutlaka korunması gerektiğine inanıyoruz ve onları bu konuda daha çabuk hareket etmeye davet ediyoruz. Saldırıyı yapanın da hak ettiği en ağır ceza ile cezalandırılmasını bekliyoruz.

Bu vesile ile başta Op. Dr. Kamil FURTUN'un ailesinin, tüm sağlık çalışanlarının, Türk Toraks Derneği'nin Başkanı Prof. Dr. Levent ELBEYLİ'in ve onun nezdinde tüm dernek üyelerinin başı sağ olsun. Acil Tıp Çalışanları onlarak onlara samimi taziyelerimizi bidiriyoruz. Merhum mesai arkadaşımız Op. Dr. Kamil FURTUN'a da Allah'tan rahmet diliyoruz.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER)

Yönetim Kurulu.