ATUDER Başkanı Prof. Dr. Başar CANDER ve Yönetim Kurulu üyelerimizden Prof. Dr. Abdülkadir GÜNDÜZ ve Doç. Dr. Mehmet Nuri BOZDEMİR T.B.M.M de ziyaretlerde bulundular.

17.12.2015

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı Prof. Başar CANDER’in öncülüğünde, Yönetim Kurulu üyelerimiz  Prof. Dr. Abdülkadir GÜNDÜZ  ve Doç. Dr. Mehmet Nuri BOZDEMİR 16.12.2015 tarihinde  Türkiye Büyük Millet Meclisi T.B.M.M de Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu  Başkanı ve Kütahya milletvekili Sayın Prof. Dr. Vural KAVUNCU ile bir saat süren ve son derece olumlu geçen bir görüşme gerçekleştirdiler.

Bu görüşmede; Acil Tıp ile ilgili sorunlar konuşuldu, çözüm önerilerimiz anlatıldı, acil servislerinin genel olarak sorunlarının yeni dönemde sağlık politikalarının içinde en ön sıralarda neden yer alması gerektiği konusunda bilgi verildi.

Son olarak da derneğimiz ve faaliyetlerimiz hakkında geçmişten bugüne ve ilerisi için planlanan çalışmalar Sayın vekilimize  bir kitap olarak sunuldu. Derneğimizin yayınlarından olan Acilin Öyküsü kitabının birinci sayısı, EAJEM Acil Hizmetler Raporu, Gazete Acil ve dergilerin sayılarından örnekler verildi.

 

Öğleden sonra Bursa milletvekili  Sayın Dr. Kani TORUN’la görüşmeler yapıldı.

Dernek olarak Yurt dışı faaliyetler yapma konusunda kendisi ile fikir alışverişinde bulunuldu.

 

Daha sonra Trabzon Milletvekili Dr. Adnan GÜNNAR ile görümeler yapıldı.

Türkiye doktorların ve Acil servislerin sorunları hakkında genel değerlendirmeler yapıldı.

 

Son olarak da Konya milletvekili Sayın Mustafa SERDENGEÇTİ ile dış ülkelerdeki acil yapılanmaları üzerine görümeler yapıldı.

 

 

 

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ