19. Acil Tıp Kış Sempozyumu Malatya genel bir değerlendirme

1.03.2016

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı ve Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) tarafından ortaklaşa düzenlenen 19. Acil Tıp Kış Sempozyumu, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla 359 kişilik bir katılım ile Malatya’da Büyük bir başarı ile bitirildi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sempozyumun açılış törenine Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, Malatya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan sempozyumda konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, "20 yıl önce Türkiye'de acil tıp, yöneticilerin hoşlarına gitmeyenleri cezalandırmak için görevlendirdikleri bir alandı. Ancak daha sonra böyle bir bilim alanı gelişti ve bugün yüzlerce uzmanı olan ve ana bilim dalı olarak şu an Türkiye'de en çok asistana sahip olan bir alan haline gelmiştir. Acil tıp, bütün hastanelerin yüz akıdır. Eğer acil alanında başarılı değilseniz, öbür alanlarda istediğiniz kadar iş yapın, bunun çok da kıymetinin olmadığını biliyorum." dedi.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, "Acil çalışanlarının önemsenmesi gerekmektedir. Bazen bir acil servise yaklaşık 2 bin hastanın başvurduğunu görmekteyiz. Biz acil çalışanları hep gizli kahramanlar olarak anılmaktayız. Bahsedilen bu kahramanların özel bir statüde değerlendirilmeleri gerektiğine inanmaktayız. Dolayısıyla acil servislerin ve o servislerde fedakârca çalışanların ülke gündemindeki yerini almaları gerekmektedir. Yıllardır artan bir hızla, eğitim amaçlı sempozyum ve kongreler yapmaya devam ediyoruz. Yıllarca emek verilerek ulusal ve uluslararası olarak düzenlediğimiz  bu organizasyonlar, acil tıp camiasının yükselişinde ve gelişmesinde önemli bir rol almıştır. Bölgesel sempozyumlarımız bize ayrı bir bakış açısı kazandırmış, o bölgelerde hizmet veren  acil çalışanlarımızla bir araya gelmemizi sağlamıştır." dedi. 

Sempozyumun birinci günü sabahtan akşama kadar bilimsel program gerçekleştirildi. Stand açan firmalar, Yönetim Kurulumuz ve Sempozyum Başkanları ve Sekreteri ile birlikte ziyaret edilerek teşekkür belgeleri verildi. Aynı günün akşamında, İnönü Üniversitesi'ne ait Kalegöl Otel'de Rektör Bey'in ve Tıp Fakültesi Dekanınında katılımıyla, müzikli program iptal edilerek sadece yemekli Gala Gecemiz yapıldı. Gecede Prof. Dr. Başar CANDER ve Prof. Dr. Cemil ÇELİK birer konuşma yaptılar. Sempozyum ikinci gününde ise yine bilimsel program sabahtan akşama kadar sürdü. Kapanışı, Dernek Başkanımız Prof. Dr. Başar CANDER yaptı. Desteklerinden ötürü  İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'ne, Tıp Fakültesi Dekanlığı'na Malatya ve Battalgazi Belediyesi Başkanlıklarına teşekkür etti. Sempozyumun başarılı geçmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Son günde ise Sosyal Program vardı. Malatya'nın tarihi ve turistik bölgeleri ziyaret edildi. Battalgazi ilçesi ve tarihi Kervansaray, Camiler, medreseler, aslantepe kazı alanı gibi yerler ziyaret edildi.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu olarak,

Öncelikle Sayın Rektör  Prof. Dr. Cemil ÇELİK'e, Tıp Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Ünsal Özgen'e, Malatya ve Battalgazi Büyükşehir Başkanlarına, Malatya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet KIZILAY'a, Sempozyum Başkanları olan Doç. Dr. M.Gökhan TURTAY, Doç. Dr. Hakan OĞUZTÜRK, Sempozyum Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Şükrü GÜRBÜZ ve tüm Organizasyon Komitesine, Sempozyumada ders anlatan değerli bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşan çok değerli panelist ve panel başkanlarına bu son derece başarılı organizasyondan dolayı teşekkür ederiz. 

Sempozyum Fotoğraflarına bakmak için tıklayınız.

Sempozyum Sunumlarına bakmak için tıklayınız.

 

http://www.milliyet.com.tr/19-uncu-acil-tip-kis-sempozyumu-basladi-malatya-yerelhaber-1223175/

 

http://www.haberler.com/malatya-da-19-acil-tip-kis-sempozyumu-8176513-haberi/

 

http://www.ulke.com.tr/genel/haber/512413-malatyada-19-acil-tip-kis-sempozyumu

 

http://www.haber24.com/19-uncu-acil-tip-kis-sempozyumu-basladi-haberi-774546

 

http://www.yenimalatya.com.tr/saglik/acil-tip-kis-sempozyumu-malatyada-yapilacak-h9252.html

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ