Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi 2015 -2016 Eğitim Öğretim Yılı" Acil Tıp Stajında En Başarılı İntern Doktor" Ödülü Dr. Ezgi Kaya'ya verildi.

10.06.2016

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) olarak, derneğimizin kuruluş amaçları içerisinde de yer alan ;
  • Tıp öğrencilerinin acil tıp uzmanlığını seçmelerini desteklemek,
  • Tüm hekimlerin ve tıp öğrencilerinin temel acil tıp konularında eğitim almalarını teşvik etmek ve eğitim standartlarını belirlemek,

Bu amacımıza uygun olarak uzun yıllardan beri düzenli olarak vermekte olduğumuz "Acil Servis Stajında Yılın En Başarılı intern Doktoru" ödülümüze,

Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Dr. Ezgi KAYA'ya​ layık görüldü,

Ödülümüzü ve Belgemizi, 03.06.2016 tarihinde yapılan Tıp Fakültesi Mezuniyet töreninde, Derneğimiz Asil Üyelerinden ve Acil Tıp A.D Başkanı Prof. Dr. Mehmet DURU​ verdi.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu olarak,

Dr. Ezgi KAYA'yı Acil Tıp camiasının yeni bir üyesi olarak görmek dileğiyle tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.​​​

Mezuniyet Töreninde ayrıca , MKÜ dönem birincisi Dr. Halit AKÇİÇEK de bir konuşma yaparak Acil Servis yaşadığı tecrübesini ve teşekkürlerini dile getirdi. Konuşma metni aşağıdadır.

"Bugün 6 yıllık ağır bir öğrenim dönemini tamamlayıp genç hekimler olarak mezun olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu zorlu süreçte bize yol gösteren, bilgi ve deneyimlerini paylaşan kıymetli hocalarıma ve bu yolda birlikte yürüdüğümüz sevgili arkadaşlarıma minnettarım.

Altı yılda ağırlığı giderek artan yorucu bir dönemin sonuna geldik özellikle son yılımız oldukça sancılı geçti. Bu nedenle yapacağım konuşmam bir teşekkür konuşması olduğu kadar aynı zamanda yapıcı bir eleştiridir. Amacım bizden sonra gelecek dönemlerdeki arkadaşlarımıza daha uygun bir çalışma ortamı bırakmaktır

Arkadaşlarımızla yaptığımız konuşmalarda buluştuğumuz ortak nokta intern doktorların hastanedeki rolünün belirsizliğidir. Benim bu konuda diğer hocalarımdan ricam servisteki asistanlara, hemşirelere, personele, sekretere yani bir yılımızı geçirdiğimiz ekibe intern doktorların kim olduğunu ve hastanede amaçla bulunduğunun anlatılmasıdır, anlatılsın ki zaten ağır olan iş yüküne bir de diğer ekip üyelerinin yapması gereken işler eklenmesin.

Ben iyi bir hekim olmak için öğrenmemiz gereken en önemli şeyin hastaya yaklaşım olduğunu düşünüyorum ve bunun için en kıymetli dönemin internlük dönemi olduğuna inanıyorum. Zira internlük döneminin sonunda aldığımız diploma ile üzerimize ağır bir sorumluluk yükleneceğinin farkındayız.

Konuşmanın sonuna yaklaşırken üzerimize emeği olan tüm hocalarıma tekrardan çok teşekkür ederim. Bununla beraber özellikle teşekkürü borç bildiğim değerli hocalarından söz etmek istiyorum. Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet duru hocama teşekkürü borç bilirim. Kendisi her nöbetinde yanımızda bulunmuş sabahın beşine kadar EKG’nin inceliklerinden tutun da serumun damla hesabına kadar bıkmadan usanmadan öğretmiştir. Onun bir öğrencisi olmak benim için onurdur."

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ