Temel Acil Tıp Girişimleri kitabı yayımlandı.

10.06.2016

ÇEVİRİ EDİTÖRLERİ ÖNSÖZÜ

Gerek dünyada gerekse ülkemizde acil servislerin önemi ve acil servislerde görülen hasta sayısı her gün katlanarak artmaktadır. Bu artışa paralel olarak acil serviste yapılan girişimsel işlemlerin hem çeşitliliği hem de sayısı artış göstermektedir. Bu girişimlerin hızlı bir şekilde güvenilir bir kaynaktan gözden geçirilebilmesi hayati önem arzetmektedir.

Bu girişimler el kitabı, öncelikli olarak acil tıp girişimlerini yapacak olan doktor, asistan ve tıp öğrencileri için hazırlanmıştır. Acil Tıp Kliniklerinde uygulanan neredeyse tüm girişimler hakkında teknik bilgiler veren, sık yapılan hataların vurgulandığı ve hata yapmamak için ipuçlarının verildiği, yalın ve açıklayıcı resimlerin bulunduğu bu el kitabının en önemli özelliği, girişimlerin yatak başı gözden geçirmesine imkan tanımasıdır.

İncelemeye değer diğer girişimler kitaplarında sıklıkla bulunmayan anahtar bölümleri içeren bu değerli eseri Türkçemize çevirmekten ve Türkiye Acil Tıbbına kazandırmaktan mutluluk duyduk. Bu konuda bize her türlü desteği veren Dünya Tıp Kitapevine şükranlarımızı sunarız.

Bu kitabın Türkçe yayınlanabilmesi için çevirileri yapan meslektaşlarımıza ve onlara yardımcı olan öğretim üyelerine teşekkür ediyor, başvuran herkesin aradığını yeterince bulabilmesi umuduyla değerlendirmenize sunuyoruz.

Çeviri Editörleri

Doç. Dr. Mehmet Akif Karamercan                                          Doç. Dr. İsa Kılıçaslan

Kitabı satın almak için aşağıdaki resimleri tıklayabilirsiniz.