48. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu 17 / 18 Aralık 2016 İzmir genel bir değerlendirme

27.12.2016

Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) ile Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER)'in birlikte, Katip Çelebi Üniversitesi İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlediği 48. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu 59 kişilik bir katılım ve 14 kişilik eğitmen kadrosu ile 17 / 18 Aralık 2016 tarihinde yapıldı.

48. İKYD’ye  ağırlıklı İzmir ilimiz olmak üzere, İstanbul, Hakkari, Aydın, Kocaeli, Ankara, Manisa, Trabzon, Erzurum, Denizli, Çanakkale, Erzincan illerimizden  Pratisyenler, Paramedikler, Hemşireler, Acil Tıp Uzmanları, Acil Tıp Asistanları, Diş Doktorları, Psikiyatristler, Kardiyologlar ve Aile Hekimleri katıldı.

Kursumuzun birinci günü sabah erken saatlerde açılış konuşmaları ile başladı. İlk olarak ATUDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Başar CANDER konuşmasını yaptı, ardından özel davetlimiz olana İZMİR ili Güney Bölge Sekreterliği Genel Sekreteri Sayın Prof. Dr. Behzat ÖZKAN konuşmasını yaptı. Kendisine kursumuza teşriflerinden dolayı Yönetim Kurulu Başkanımız tarafından Teşekkür Belgemiz takdim edildi.

Açılış konuşmalarından sonra ön test yapıldı, ardından bilimsel program başladı.

Temel Yaşam desteği Teorik ve Pratik eğitimi, Hava yolu kontrolü, Kardiyak Protokollerin gözden geçirilmesi ve 2015 KPR / AKB Kılavuz yenilikleri, Yeniden canlandırmada özel durumlar ( İnmede, donmada gebelikte) kardiyak arrest, Kardiyovasküler Farmakoloji, Travmada ve Toksikolojik acillerde kardiyak arrest konuları anlatıldı. Öğleden sonra maket başı pratik eğitimleri akşam saat 18.30’a kadar sürdü.

İkinci gün bilimsel programa devam edildi. Öğleden sonra ise kursiyerlerimiz , Hava yolu Entübasyon, Senaryolar, Dinamik Disritmi, Ritim Tanıma gibi uygulama odalarında sınava girdiler. En sonunda da Post test ile kursumuz tamamlanmış oldu.

Sınav heyecanı ile biraz stres olsa da sonuçta 35 kursiyerimiz geçer not almayı başardı.

Ayrıca bu kursumuzda Eğitici Eğitimi kursu da verildi. 15 kişinin kayıt yaptırdığı Eğitici Eğitimi kursunda, kursiyerlerimiz etkili sunumları ile hocalarımızdan geçer not aldılar. Herkes başarılı oldu.

Saat 19.00’a kadar süren kapanış töreninde ise önce eğitmenlerimize teşekkür belgeleri takdim edildi, ardından kursumuzu ilk üç sırada bitiren kursiyerlere belgeleri takdim edildi. Ardından da tüm katılımcılarımıza belgeleri törenle verildi.

48. İKYD'yi ilk üç sırada bitirenler;

Birinci

Uzm. Dr. Abdullah Osman Koçak

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp A.D Erzurum.

İkinci

Uzm. Dr. Halit KARAKISA

İstanbul T.C. SB. Beyoğlu Bölgesi KHB. SBÜ. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği

Üçüncü

Yunus Emre ÖZLÜER

Hakkari Yüksekova Devlet Hastanesi Acil Servisi

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu olarak;

Öncelikle İKYD Kurs Direktörümüz ve ATUDER Başkanı Prof. Dr. Başar CANDER’e, kursumuzun başarı ile gerçekleşmesi için başından sonuna kadar desteklerini esirgemeyen ve ev sahipliğimizi de yapan bir an olsun bizleri yalnız bırakmayan ve kapanışı da yapan,  izmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu ve Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER)Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Erden Erol ÜNLÜER’e, kursumuzun öncesinde ve her aşamasında desteklerini esirgemeyen Hem Nuray TAŞKIN’a, kursumuzu öteden beri birlikte gerçekleştirdiğimiz Türk Kardiyoloji Derneği (TKD)'ye, Kurs koordinatörümüz Prof. Dr. Zeynep ÇAKIR’a , Resüsitasyon Çalışma Gurubu Başkanımız Prof. Dr. Bület ERDUR’a, değerli bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşan,  aşağıda isimleri yazılı eğitmenlerimize, tüm kursiyerlerimize ve  Organizasyonumuzun sorunsuz gerçekleşmesinde gayretli çalışmalarından dolayı  Metropolitan Organizasyondan Erhan ÖZER’e teşekkür ederiz.

Prof. Dr. Sedat YANTURALI

Prof. Dr. Serdar BAYATA

Doç. Dr. Atıf BAYRAMOĞLU

Doç. Dr. Ayhan AKÖZ

Doç. Dr. Ayhan SARITAŞ

Doç. Dr. Yasemin TOKEM

Yrd. Doç. Dr. Atakan YILMAZ

Uzm. Dr. Ahmet DEMİR

Uzm. Dr. Selcen TÜLÜCE

Uzm.Dr. Bora ÇEKMEN

Uzm. Dr. Esra KARAMAN

Uzm. Dr. Şeref Emre ATİŞ

48. İKYD Kursu Fotoğraflara bakmak için tıklayınız.