Kritik Hastada Toraks Ultrasonografi Kursu başarıyla gerçekleştirildi.

3.02.2017

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER)’in çalışma gruplarından olan  Acil Görüntüleme Çalışma Grubu 28 Ocak 2017 günü Ankara’da  “ Kritik Hastada Toraks Ultrasonografi Kursu “ nu başarıyla düzenledi.

Bu kursumuza yurdumuzun çeşitli illerinden Antalya, Çanakkale, Bursa, İstanbul,, Erzurum, Mardin, Tunceli den  gelen Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı olup yoğun bakım yan dal eğitimi alanlar , Acil Tıp Uzman ve asistanları, Genel Cerrahi Uzmanı olup yan dal olarak yoğun bakım eğitimi alanlar birlikte toplam 17 kursiyerimiz iştirak etti.

Kursumuzda sabahtan öğlene kadar olan bölümde Ultrasonografi Fiziği , Kardiyak Akslar, Temel Akciğer Ultrasonografisi, Ekokardiyografi, İleri Akciğer Ultrasonografisi konuları anlatıldı. Öğleden sonra ki bölümde ise iki grup halinde canlı mankenler üzerinde pratik eğitimi yapıldı. Kursun sonunda ise soru-cevap bölümü yapıldı. Kursiyerlerden gelen sorular cevaplandırıldı.

Katılımcılarla yapılan röportajlarda, kursdan çok memnun kaldıkları, hatta kursun 2 günlük olarak düzenlenmesi yönünde çok olumlu geri bildirimler aldık.

Bu kursun düzenlenmesinde emeği geçen başta dernek başkanımız Sayın Prof. Dr. Başar CANDER olmak üzere, Acil Görüntüleme Çalışma Grubu Başkanı ve Dernek Yönetim Kurulu Üyemiz Doç. Dr. E. Erol ÜNLÜER’e, çalışma grubumuzun üyesi Dr. Elif TUNÇ’a, Yrd. Doç. Dr. Togay EVRİN’e ve aşağıda isimleri yazılı fakülte üyelerine teşekkür ederiz.

Dr. Zamir Kemal Ertürk

Dr. Gülden Kazancı

Dr. Leyla ÖZTÜRK SÖNMEZ

Dr. Şeref Emre ATİŞ

Kurs ile ilgili Fotoğraflara bakmak için tıklayınız.

Röpotajlar için tıklayınız.

Facebook Sayfamız için tıklayınız.