Doğu Anadolu Acil Tıp Günleri Erzurum genel bir değerlendirme

5.05.2017

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER), Erzurum Kamu Hastaneler Birliği ve Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’nün katılımıyla yürüttüğümüz Doğu Anadolu Acil Tıp Günleri Sempozyumu 152 katılımcı ve 31 Eğitmen kadrosuyla 30 Nisan – 1 Mayıs 2017 tarihinde yapıldı.

Sempozyumda katılımcıların büyük bir kısmı Erzurum’dan olmakla beraber Van, Bitlis, Iğdır, Kars, Ağrı, Bayburt, Rize, Batman, Erzincan, İstanbul, Ankara, Antakya, Konya, Kayseri illerimizden akademisyenler, Acil Tıp Uzmanları, Acil Tıp Asistanları, Ortopedistler, Radyologlar, Anestezistler, Genel Cerrahlar, Dâhiliye uzmanları, Nörologlar, Plastik Cerrahlar, Kulak Burun Boğaz uzmanları, Kalp Damar Cerrahları, intern doktorlar ve paramedikler katıldı.

Doğu Anadolu Acil Tıp Günleri, Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı Prof. Dr. Zeynep ÇAKIR’ın ekibinin göğsünü kabartan konuşmasıyla başladı. Üniversitemizde BAP projesi olma özelliğiyle bir ilk olma niteliği taşıyan bu özel sempozyumun bir ay kadar kısa bir süre içinde planlanıp vücut bulması hasebiyle bu haklı gururu iliklerimizde hissettik. ATUDER Yönetim Kurulu Başkanı   Prof. Dr. Başar CANDER’in samimi ve sempatik konuşmasıyla devam eden açılış konuşması Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Abdülmecit KANTARCI, Erzurum Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr Fazlı ERDOĞAN, Erzurum İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat VANÇELİK, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat GÜNDOĞDU ile devam etti. SEMPOZYUMU teşrifleriyle onurlandıran özel misafirlerimize Prof. Dr. Başar CANDER ve Prof. Dr, Zeynep ÇAKIR tarafından teşekkür timsali olarak plaket ve hediyeleri takdim edildi.

Ve bilimsel program tüm heyecanıyla başladı. İlk gün görüntüleme tekniklerinden Düz Radyografi, Bilgisayarlı Tomografi’nin acildeki yeri örneklerle tartışıldı. Bu alandaki yenilikler ilgili branş uzmanları tarafından katılımcı ekibe bildirildi. İlk gün bilimsel program 17:00 de sona erdi. 19:00 da gala yemeği düzenlendi. Yemek öncesi Erzurum Bölge Eğitim Arşatırma Hastanesi çalışanlarında oluşan profesyonel Bar ekibi tarafından şehrimize özgü halk oyunu sergilendi. Canlı müzik eşliğinde yemek yendikten sonra fotoğraf ve video çekimiyle birinci gün sona erdi.

İkinci gün bilimsel program erken saatlerde başladı. Magnetik Rezonans Görüntüleme, Ultrasonografi’nin sistemlerde kullanılması ve yenilikler, konunun uzmanlarınca katılımcılara sunuldu. Santral Venöz Katater, Torakostomi Tüpü, İğne Trakeostomi, Torasentez, Parasentez, Sistofix uygulaması zengin görsel içerikle sunuldu.

Tüm konuşmacılara teşekkür belgesi oturum başkanları tarafından takdim edildi. Saat 18:00’e kadar süren kapanış töreni sonrası her güzel şey gibi samimi muhabbetlerin de vuku bulduğu sempozyumumuz sona erdi

Fotoğraflara bakmak için tıklayınız

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ