49. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu 13 – 14 Mayıs 2017 Trabzon Genel Bir Değerlendirme

24.05.2017

Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) ile Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER)'in birlikte, Karadeniz Teknik Üniversitesi Sahil Tesisleri TRABZON’da düzenlediği 49. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu 59 kişilik bir katılım ve 14 kişilik eğitmen kadrosu ile 13 / 14 Mayıs 2017 tarihinde yapıldı.

49. İKYD’ye  ağırlıklı Trabzon ilimiz olmak üzere Erzurum, Kahramanmaraş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Sivas, Artvin, Ağrı, Yozgat, Mardin ve Rize illerimizden  Pratisyenler, Paramedikler, Hemşireler,ATT’ler,  Acil Tıp Uzmanları, Acil Tıp Asistanları, Öğretim Görevlileri , Aile Hekimleri, İşyeri Hekimleri katıldı.

Kursumuzun birinci günü 13 Mayıs 2017 sabah 08.30 da Kurs Koordinatörümüz Prof. Dr. Zeynep ÇAKIR’ın açılış konuşması ile başladı.

Açılış konuşmasından sonra ön test yapıldı, ardından bilimsel program başladı.

Temel Yaşam desteği Teorik ve Pratik eğitimi, Hava yolu kontrolü, Kardiyak Protokollerin gözden geçirilmesi ve 2015 KPR / AKB Kılavuz yenilikleri, Yeniden canlandırmada özel durumlar ( İnmede, donmada gebelikte) kardiyak arrest, Kardiyovasküler Farmakoloji, Travmada ve Toksikolojik acillerde kardiyak arrest konuları anlatıldı. Öğleden sonra maket başı pratik eğitimleri akşam saat 18.30’a kadar sürdü.

İkinci gün bilimsel programa devam edildi. Öğleden sonra ise kursiyerlerimiz , Hava yolu Entübasyon, Senaryolar, Dinamik Disritmi, Ritim Tanıma gibi uygulama odalarında sınava girdiler. En sonunda da Post test ile kursumuz tamamlanmış oldu.

Bu kursumuzda ilk defa tüm katılımcılar yüksek başarı göstererek Başarı Sertifikası almaya hak kazandılar

Ayrıca bu kursumuzda Eğitici Eğitimi kursu da verildi. 14 kişinin kayıt yaptırdığı Eğitici Eğitimi kursunda, kursiyerlerimiz etkili sunumları ile hocalarımızdan geçer not aldılar. Herkes başarılı oldu.

Saat 19.00’a kadar süren kapanış töreninde ise önce eğitmenlerimize teşekkür belgeleri takdim edildi, ardından kursumuzu ilk üç sırada bitiren kursiyerlere belgeleri takdim edildi. Ardından da tüm katılımcılarımıza belgeleri törenle verildi.

Bu kursumuzun gerçekleşmesinde ki katkılarından dolayı öncelikle Dernek Başkanımız Prof. Dr. Başar CANDER’e Kurs Koordinatörümüz Prof. Dr. Zeynep ÇAKIR’a ve ağıda isimleri yazılı eğitmenlerimize teşekkür ederiz.

Fotoğraflara bakmak için tıklayınız.

Prof. Dr. Bülent ERDUR

Prof. Dr. Cihan ÖREM

Yrd. Doç. Dr. Özlem BİLİR

Yrd. Doç. Dr. Gökhan ERSUNAN

Yrd. Doç. Dr. Özgür TATLI

Yrd. Doç. Dr. Mürsel ŞAHİN

Yrd. Doç. Dr. Atakan YILMAZ

Uzm. Dr. Ahmet DEMİR

Uzm. Dr. Yasin BİLGİN

Uzm. Dr. Fatih Mehmet SARI

Uzm. Dr. Abdullah Osman KOÇAK

Uzm. Dr. Göksu AFACAN

Uzm. Dr. Aykut UYANIK

 

Kursumuzun Birincisi

Dr. İbrahim Özlü

Kursumuzun İkincisi

Dr. Muhammed Zübeyir Köse

Kursumuzun Üçüncüsü

İbrahim Ağaoğlu

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ