Türk Kızılayı, ATUDER, ACAT, Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi Travma Merkezi ile birlikte bir çalıştay gerçekleştirildi.

14.10.2017

08 - 11 Ekim 2017 tarihleri arasında 1. Orta Doğu Afet ve Hastane Öncesi Yönetim Kongresinde (Meadem17) Türk Kızılayı Genel Başkanı Sayın Kerem KINIK , Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı Prof Dr. Başar CANDER ,Acat Başkanı Sayın Dr. İlhan ÖZTÜRK, ATUDER Başdanışmanı, Genel Müdür Yardımcısı YEPS Başkanı Sayın Uzm. Dr. Burak KATİPOĞLU’nun Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi Travma Merkezi Klinik Şefi Sayın Prof Dr. Steven H. Mitchell'in katılımı ile daha önceden planlanan çalıştay  gerçekleştirildi. Bu çalıştayın en önemli konusu olan  Türkiye de  Acil Tıp Eğitiminin geliştirilmesi konusunda hazırlanan protokol ile uzman ve asistan askadaşların observer olarak Amerika ve Türkiye arasında çalışma olanağı sağlanmasına böylelikle  iki ülke arasındaki Acil Tıp Alanında iletişimin daha da artırılmasına karar verildi.