1.Uluslararası Ortadoğu Afet ve Hastane Öncesi Yönetim Kongresi (Meadem17) genel bir değerlendirme

16.10.2017

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER)’in önderliğinde, Türk Kızılayı ve Acil ve Afet Derneği (ACAT) ile birlikte 08 – 11 Ekim 2017 tarihleri arasında İstanbul Green Park Pendik Hotel’de “ 1.Uluslararası  Ortadoğu Afet ve Hastane Öncesi Yönetim Kongresi (Meadem17) düzenledik.

WADEM Başkanı Prof. Dr. Anthony REDMOND başta olmak üzere, Prof. Armağan DAGAL (WASHINGTON UNIVERSITY ) , Luis GARCIA (EUSEM PRESIDENT ELECT) Prof. Dr. Eric REVUE ( LOUIS PASTEUR’S HOSPITAL – FRANCE ) , Prof. Dr. Della CORTE ( PRESIDENT OF CRIMEDIM ) , Prof. Dr. Abdo KHOURY (VICE PRESIDENT OF EUSEM, UNIVERSİTY OF FRANCHE COMTE-FRANCE), Prof. Dr. Lukasz SZARPAK ( Phd, DPH, EMT-P- MEDICAL UNIVERSİTY OF WARSAW- POLAND ),, Prof. Dr. Srinath KUMAR ( COORINATOR DEP. OF EMERG. MED., HRUDAYALAYA LTD.), UZM. DR. PIETER JAN ASBROECK ( Representative Of The Young Emergency Medicine Doctors Section ) ve birbirinden değerli yurt içi ve yurt dışı konuşmacıların katılımları ile Kongremizi gerçekleştirdik.

Zor şartlarda kurtarma ve CPR, sahada EKG değerlendirmesi, yüksekten yaralı tahliyesi, ileri yaşam desteği ve defibrilasyon uygulamaları, afet haberleşmesi ve ekipman kullanımı, kriz durumunda komuta yönetimi ile KBRN (numune alma, analiz, triaj, kurtarma, tahliye, arındırma) gibi kursların yanında, kitlesel yaralanmalarda triaj, afet triajı, kitlesel yaralanmalarda olay yeri yönetimi, afet hemşireliği, afetlerde barınma, afetlerde beslenme, travma cerrahisi, afetlerde güvenlik, hastane afet planlama standartları, afet enformasyonu, KBRN simülasyonu, afetlerin psiko sosyal ve etik yönü, göç ve mülteciler, zarar azaltmada yenilikler, toplumun afet yönetim süreçlerine katılımı, tatbikatlar vb birçok konuda çalıştaylara ve sunumlara ATUDER olarak  TÜRK KIZILAYI,ve ACAT ile birlikte  düzenlemenin ve başarılı bir şekilde bitirmenin haklı onurunu yaşamaktayız.

Asla vazgeçme ilkesiyle hareket eden dernek başkanımız Prof. Dr. Başar CANDER’in desteği ve bize olan güveni ile bu kongreyi Türk Kızılayı ile tekrardan MEADEM 18 olarak önümüzdeki yıla taşıdık.

Fotoğraflara bakmak için tıklayınız.