Çok Kıymetli Acil Tıp Ailesi,

24.04.2018

ATUDER 2018 kongreleri 14. Ulusal Acil Tıp Kongresi & 5th Intercontinental Emergency Medicine ve 5th International Critical Care Congress) 19-22 Nisan 2018 tarihlerinde Antalya Kaya Plaza Otelinde düzenlendi. Kongremizle ilgili olarak kısa bir değerlendirmeyi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

 

Bu kongre için başkanımız Prof. Dr. Başar Cander Hocanın yönetiminde yedi ay önce altmış kişilik bir ekiple hazırlıklara başladık. Organizasyon komitesi bu süre içerisinde gece ve gündüz çalışarak, hiçbir beklenti içerisinde olmadan yapabileceklerinin en iyisini yaptılar. Onların bu nazik ve samimi hisleri ve çalışmaları baharda toprak altına atılan tohumların yaz aylarında yeşerip çiçek açarak meyve vermesi gibi kongrede dantel dantel ortaya çıktı. Her yerde, her adımda bu kıymetli emeklerin izleri ve imzaları vardı.

 

Otuza yakın uluslar arası dernek (EuSEM, ACEP, Güney Afrika, SEMİ, SASEM, EGSEM, Hong Kong, Çin, Srilanka, Meksika, Güney Afrika, Fransa, Kanada, gibi dünyanın büyük Acil Tıp Dernekleri), eli beşi konuşmacı olmak üzere yüzü aşan yabancı delege, toplam 1300’e yakın katılımcı ve 1500’ü aşan rekor bildiri ile kongremiz başladı. Kongremizde dördü ana ders, dördü de bildiri üzere olmak aynı anda sekiz salonda aktiviteler yapıldı. Akademik olarak üst seviyede dersler ve konular anlatılıp tartışıldı.

 

Bu yılki kongremiz çok muhteşem ve herkesi heyecanlandıran bir açılışla başladı. ATUDER başkanı Sayın Prof. Dr. Başar CANDER hocamızın açılıştaki performansı herkesten ve özellikle yabancılardan çok ciddi bir beğeni aldı. Yabancıların tamamı sahneye kendi ülkelerinde ve dillerinde ünlü olmuş şarkılarla çıktı ve hepsini büyüledi. İstisnasız yerli ve yabancı katılımcıların tamamı bu güne kadar böyle muhteşem bir kongrede bulunmadıklarını, bunu ancak ATUDER’de gördüklerini anlatılar. Şunu mutlaka ifade etmeliyim, yabancılar (başta EuSEM ACEP, SEMİ, SASEM, Güney Afrika olmak üzere) başta dernek başkanımıza olmak üzere hepimize özel toplantılarda bu kadar ihtişamlı kongreyi nasıl yapabildiğimizi merak edip sordular; samimi olarak bu sırı öğrenmek istediler. ATUDER’in artık Avrupa, Asya, Orda Doğu, Balkanlarda ve dahi dünyada bir lider dernek olduğunu kendi ifadeleriyle beyan ettiler. Bu iltifatlar ülkemizdeki tüm Acil Tıp Uzmanları meslektaşlarımız adına kabul edildi.

 

Gayet ciddi ve verimli programla dört gün boyunca bilimsel bir şölen yaşandı. Bunun yanında sosyal ortamlar, sportif karşılaşmalar, bilimsel asistan yarışmaları (özellikle bu yıl başlattığımız asistan simülasyon yarışmaları ileride çok katkı sağlayacak) herkese unutulmaz anlar yaşattı.

 

Daha önce yapılan bir yazılı açıklamamızda ifade edildiği gibi yeni ATUDER YETERLİLİK KURULU kuruldu. Camiamızda çok kıymetli ve eğitimde kendi rüştlerini ispat etmiş hocalarımızdan oluşan yeni kurulumuz çalışmalarını hızlıca başladı. Özel ve verimli bir toplantı sonrası alınan kararla bu kongrede ikinci ATUDER yazılı board sınavını yaptı. Sınav için sınırlı kontenjan ayrıldı. Yaklaşık on hocamızın nezaretinde, kamera eşliğinde çok güvenli bir ortamda sınavımız gerçekleşmiştir. Bu konuda ACEP başkanı Sayın Paul Kivela ile yeterlilik açısından da Amerika boardu ile korele çalışmak için anlaşma sağlandı. Bu konudaki gelişmeleri ileride sizlerle paylaşacağız.  Yeterlilikle ilgili diğer aktivitelerimizi hızlı ve düzenli bir şekilde hayata geçireceğiz. Dergilerimizin ulusal ve uluslar arası editörleriyle daha iyisini yapmak için çok verimli toplantılar yapıldı.

 

Kongre organizasyon komitesi ve dernek yönetim kurulu ile her gece saat 02.00’ye kadar kongredeki gelişmeler için bilgi alış verişinde bulunuldu. 

Bu kongrenin bu kadar yüksek başarıyla düzenlenmesinde emeği olan başta ATUDER Başkanı Prof. Dr. Başar Cander hocamız olmak üzere kongre sekreterlerimiz Prof. Dr. Erol Ünlüer, Prof. Dr. Hakan Oğuztürk ve Doç. Dr. Yahya Kemal Günaydın; altmış kişilik organizasyon komitesi, ATUDER Yönetim Kurlu, ATUDER İktisadi İşletmesi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gül ve isimlerini zikir edemediğim tüm meslektaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. En büyük teşekkürü de katılımları, bildirileri ve samimi destekleriyle katkı sağlayan; gelmek isteyip ama makul mazeretlerinden dolayı gelemeyen tüm katılımcı meslektaşlarımıza sunuyoruz. Sağ olunuz, var olunuz. ATUDER sizleri unutmayacak ve asla yüzünüz mahcup etmeyecektir.

Yola devam ediyoruz; Mayıs aynın ilk haftasında bile farklı illerimizde en az beş farklı aktivitemizle sizlerle olacağız.   

 

Saygı ile duyurulur.

 ATUDER

 

Fotoğraflara Bakmak için Tıklayınız

 

Bildiri Kitabı için Tıklayınız

 

Bilimsel Program için Tıklayınız

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ