Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi 2017 -2018 Eğitim Öğretim Yılı" Acil Servis Stajında En Başarılı İntern Doktor" Ödülüne Dr. Pınar ÜLGEN ve Dr. Orhan AYATA layık görüldü.

7.06.2018

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) olarak, derneğimizin kuruluş amaçları içerisinde de yer alan ;    
  • Tıp öğrencilerinin acil tıp uzmanlığını seçmelerini desteklemek,  
  • Tüm hekimlerin ve tıp öğrencilerinin temel acil tıp konularında eğitim almalarını teşvik etmek ve eğitim standartlarını belirlemek,  
Bu amacımıza uygun olarak 2007  yılından beri düzenli olarak vermekte olduğumuz "Acil Servis Stajında En Başarılı İntern Doktor" ödülümüze,  Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Dr. Pınar ÜLGEN ve Dr. Orhan AYATA layık görüldü.  
 
22.06.2018 tarihinde, Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsünde yapılan Tıp Fakültesi Mezuniyet töreninde, çok sayıda öğrenci ailesinin, akademisyenin, dekanın, diğer üniversitelerden gelen akademisyenlerin, dekanların, Başkent Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Ali HABERAL, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İ. Haldun MÜDERRİSOĞLU ve  çok sayıda kişinin  bulunduğu davetliler önünde, derneğimiz adına yönetim kurulu üyemiz sayın Doç. Dr. Mehmet OKUMUŞ bir konuşma yaptı.
   
Konuşmasında Acil Servislerin öneminden ve tecrübelerden kısaca bahsederek, Acil Servis stajında yılın en başarılı intern doktor ödülümüzün önemini anlattı. Mezun olan 114 interne meslek hayatlarında başarılar dileyerek konuşmasını bitirdi.  
 
Ardından sırasıyla sahneye davet edilen internlere, ailesinden bir kişinin eşliğinde önlük giydirildi ve belgeleri verildi.
 
Bu törenden sonra sıra Acil Tıp Stajında en başarılı intern doktor ödülünün açıklanmasına sıra geldi. Katılımcıların ve akademisyenlerin alkışları eşliğinde Dr. Pınar ÜLGEN ve Dr. Orhan AYATA'ya ödülünü vermek üzere Doç. Dr. Mehmet OKUMUŞ Bey bir kez daha sahneye davet edilerek plaket ve belgelerini verdi.
 
Daha sonra Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İ. Haldun MÜDERRİSOĞLU 'nun yönetiminde tüm mezunlara doktorluk yemini ettirildi. Yemini ayakta dinleyen tüm katılımcılar. yemin sonrası yeni doktorları uzun süre alkışladılar. 
 
Derneğimiz tarafından çok önemsenen bu ödülümüzle ilgili olarak, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Başkent Üniversitesinin gösterdiği bu hassasiyetten ötürü, başta  Başkent Üniversitesi Rektörlüğüne, Tıp Fakültesi Dekanlığı’na ve Acil Tıp A.D Başkanı Prof. Dr. Cemil KAVALCI ile Dr. Öğrt. Üyesi Afşin Emre KAYIPMAZ'a  ve katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.    
 
Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu olarak, Dr. Pınar ÜLGEN ve Dr. Orhan AYATA 'yı  Acil Tıp camiasının yeni bir üyesi olarak görmek dileğiyle tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.​​
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YAZARLAR


AYIN MAKALESİ