Türkiye, bugün bir doktorunu daha hasta şiddetine kurban etti.

3.10.2018

Bahçelievler’de özel bir hastanenin Psikiyatri bölümünde görevli Sayın Uzman Doktor Fikret Hacıosman, 02/10/2019 tarihi saat 12.30 itibarıyla eski hastası olduğu öne sürülen bir kişinin silahlı saldırısı sonucu başından vurularak ağır yaralanmış ve yoğun bakımda tedavisi devam ederken maalesef vefat etmiştir.

Hiçbir neden, hiçbir gerekçe ve dahi hiçbir akıl sağlık bozukluğu bu menfur olayı haklı kılamaz, mazeret olamaz, yapılan cinayetin büyüklüğünü örtemez ve küçük gösteremez. Bu insanlık dışı davranışı ATUDER olarak lanetliyoruz. En büyük endişemiz de başta hekimlere olmak üzere sağlık çalışanlarına yapılan öldürme dâhil tüm saldırıların günlük, rutin kabul edilebilir bir hale gelmesi ve böyle kabul görmesi ihtimalidir.

Bu vesile ile Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu olarak bu güne kadar bu menfur saldırılarda hayatını kayıp eden tüm meslektaşlarımıza ve özellikle Sayın Uzman Dr. Fikret HACIOSMAN'a Allah Rahmet, kederli ailelerine ve tüm meslektaşlarına sabır ve baş sağlığı diliyoruz.

ATUDER Yönetim Kurulu