23. İstanbul Acil Tıp Kış Sempozyumu (Kritik Bakım) genel bir değerlendirme

20.02.2019

23. İstanbul Acil Tıp Kış Sempozyumu Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman SUAM bünyesinde, yüksek bir katılım ile gerçekleştirdik.

Acil tıbbın en büyük gereksinimlerinden biri olan "Kritik Bakım" konusunda üç gün boyunca konusunun uzmanı akademisyenlerce işlenen sempozyuma, gerek İstanbul içinden, gerekse İstanbul dışından eğitim kliniklerinden katılımın olduğu görüldü.

Sözlü ve Poster bildirilerin de kabul edildiği sempozyumda, Acil Servislerde Yoğun Bakım Uygulamaları, Kritik Hastada Mekanik Ventilasyon , Ne Kadar Sıvı Verelim? Nasıl Takip Edelim?,  Ne Zaman Mama? Ne Zaman TPN?, Bilinci Kapalı Hasta, Göğüs Ağrılı Hasta, İnme Semptomlu Hasta, Travmalı Hasta, Şoktaki Hastanın Yönetimi, Sepsis Hastasının Yönetimi, ARDS Hastasının Yönetimi, Multiorgan Yetmezlikli Hastanın Yönetimi ve daha fazlasını içeren 30 civarında konu anlatıldı.

Sempozyuma katılımları ve destekleri için  Sağlık Bilimleri Üniversitesi  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadriye KART YAŞAR’a, SBÜ Kanuni Sultan Süleyman EAH Başhekimi Doç. Dr. Ali KOCATAŞ’a, ATUDER Yönetim Kurulu üyelerine ve sunumları ile Sempozyumumuzda bilimsel bilgi ve tecrübeleri paylaşan konuşmacılarımıza ATUDER Yönetim Kurulu olarak teşekkür ederiz.

Sempozyumda anlatılan dersler için tıklayınız.

Sempozyum fotoğraflarına bakmak için tıklayınız.

 

Acil Tv Röportajı 1 Tıklayınız.  Dr. Öğ. Üyesi. Avni Uygar SEYHAN

Acil Tv Röportajı 2 Tıklayınız. Doç. Dr. Ali KOCATAŞ

Acil Tv Röportajı 3 Tıklayınız.  Porf. Dr. Başar CANDER

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ