19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun

18.05.2019

Üç kıtanın hâkimi şanlı Osmanlı Devleti tarihin en büyük travmalarından biri olan Birinci Dünya Savaş’ında büyük kayıplar vermiş ve bedeninden çok uzvunu kayıp etmişti. Batının canavar medeniyeti İmparatorluğun kalbi olan İstanbul’a gelmişti. Memleket adeta ventriküler vibrilasyon geçiriyordu. İşte bundan tam olarak 100 yıl önce, Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basarak bu gün üzerinde yaşadığımız Anadolu topraklarının işgalden kurtulması için kahraman halkla beraber mücadele ruhunu başlattı.

Bu başlangıç kısa zamanda büyük bir mücadeleye dönüşerek bugünkü Büyük Türkiye’yi meyve verdi. Mustafa Kemal Atatürk elmas gibi kıymetli olan bu tarihin başlangıcını geriden gelen gençlere armağan ederek onların açtıkları yolda durmadan, dinlenmeden hep daha ileriye gitmelerini kendilerine hedef seçmelerini istedi.

Türk Milleti'ni ileriye hedeflere götürecek emanetçilerinin hür fikirli gençler olduğunu bilerek bu değerli günü onlara bayram olarak armağan etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında yaşanan zorlukları her zaman göz önünde tutarak, 19 Mayısları Atatürk’ün emanetine daima sahip çıkarak kutlamalıyız.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun

ATUDER

 

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ