Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi 2018 -2019 Eğitim Öğretim Yılı" Acil Servis Stajında Yılın En Başarılı İntern Doktor" Ödülüne Dr. Ayşegül YİĞİT layık görüldü.

25.06.2019

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) olarak, derneğimizin kuruluş amaçları içerisinde de yer alan ;
  • Tıp öğrencilerinin acil tıp uzmanlığını seçmelerini desteklemek,
  • Tüm hekimlerin ve tıp öğrencilerinin temel acil tıp konularında eğitim almalarını teşvik etmek ve eğitim standartlarını belirlemek,
Bu amacımıza uygun olarak 2007  yılından beri düzenli olarak vermekte olduğumuz "Acil Servis Stajında Yılın En Başarılı İntern Doktor"ödülümüze Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi 'nden Dr. Ayşegül YİĞİT layık görüldü.  21 Haziran 2019 tarihinde yapılan mezuniyet töreninde, plaketimizi ve belgemizi  Acil Tıp A.D Başkanı Prof. Dr. Ali KARAKUŞ verdi.

Derneğimiz tarafından çok önemsenen bu ödülümüzle ilgili olarak, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da gösterdikleri hassasiyetten dolayı,  Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Dekanlığına, Acil Tıp A.D Başkanlığı'na ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu olarak,   Dr. Ayşegül YİĞİT'ı Acil Tıp camiasının yeni bir üyesi olarak görmek dileğiyle tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Aşağıdaki metin 2018 - 2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Acil Servis Stajında Yılın En Başarılı İntern Doktor  ödülümüze layık görülen Ayşegül YİĞİT tarafından mezuniyet töreninde okunmuştur.

Sayın Rektörüm, Sayın dekanım, değerli hocalarım, kıymetli misafirlerimiz ve sevgili dönem arkadaşlarım Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi 7. Mezuniyet törenine hepiniz hoş geldiniz.6 yıllık uzun ve zorlu geçen maratonu tamamlayıp bizleri her daim onore edecek doktorluk mesleğine adım atmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyorum.

Heyecan ve mutluluğumu bu yılın acil servis stajında en başarılı intern doktor ödülünü almış olmak kat kat artırdı. Böyle bir ödül vererek bizleri onore eden ATUDER’ e teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu ödülü almam için beni aday gösteren değerli acil asistanlarımıza ve adaylığımı kabul ederek beni seçen değerli hocam Prof. Dr. Ali KARAKUŞ’a teşekkür ediyorum.

Bu ödülü en az benim kadar hak eden değerli grup arkadaşlarım; Sn. Dr. Merve KARACA’ya,  Sn. Dr. Necati YILDIZ’a, Sn. Dr. Onur  GÜRLER’e Sn. Dr. Ersin  TEKER’e Sn. Dr. Muzaffer COŞKUN’a, Sn. Dr.  Zeynep KANKILIÇ’a Sn Dr. Hasan KOCA’ya Sn. Dr. Sibel  KOLUS’a ve  Sn. Dr. Yunus Emre ER’e teşekkürü bir borç bilirim. Grup ruhunu yaşayıp yaşattığınız için sizlere minnettarım.

2 aylık acil stajımızda hastaların bir taraftan EKG’sini çekip kanlarını alırken bir taraftan tanı koyup tedavi ettiğimizden reçeteyi uzattığımızda hastalar bizim kim olduğumuzu çözmeye çalışsalar da bizler çiçeği burnunda doktorlardık.  Hepimizde çok sayıda hasta görme isteği değişik vaka yakalama arzusu vardı. Diğer servislerden farklıydı acil servis kapıdan girdiğinde öleceğini düşünen hastaların çok geçmeden tebessüm ederek kapıdan çıktığını görmek, yaralanıp ajite bir halde gelenlerin tedavileri yapıldığında minnettar bakışlarını görmek, çocukları hasta olan endişeli ailelerin çocuklarını iyi görünce bizlere olan sevgi dolu bakışlarını hissetmek gibi daha nice güzellikler yaşanırken ve gecenin yorgunluğu unutulurken diğer tarafta doktordan beklentisi check up olan hastaların memnuniyetsiz bakışları kavgaya her an hazır duruşlarını görünce yorgunluğumuz kat kat artardı.

Yoğun geçen nöbetin sonunda onlarca hasta görmüş olmak ve doktor olduğumuzu hissetmenin verdiği huzurla eve gidip dinlenip enerjimizi tekrar toplayıp yeniden tempolu nöbetlere gelişimiz ve her nöbette bu ihtisas yapılır mı sorusu? Bu sorulara ancak diğer servislere geçince karar verebildik. Yataklı servislerde acil servisin tersine yavaş tedavi etmek, nöbetlerin sonunda gün içi mesainin devam etmesi acil tıp uzmanlığının seçilebilecek bir bölüm olduğunu gösterdi.

Acil stajında grup arkadaşlarımla hastaları bir an önce tedavi etmeye çalışmak için seferber oluşlarımız aklıma geldikçe bizlerin hastalarımızı gerçekten çok sevdiğimizi hissettim. Ne kadar yorgun olursak olalım gelen her hastada kalan enerjilerimizi sonuna kadar kullanıp onları mutlu görme isteği vardı her birimizde. Bizler hastalara gösterdiğimiz sevginin karşılığını görebilirsek bu meslek çok daha güzel olacak.

Değerli dönem arkadaşlarım hepimize şiddetin her türlüsünden uzak sevgi ve saygının her daim yaşandığı bir meslek hayatı diliyorum.

Dr.Ayşegül YİĞİT