MENATOX 2020 19 - 22 Şubat 2020 Genel bir değerlendirme

24.02.2020

Çok kıymetli Meslektaşlarımız,
 
MENATOX2020, Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) ev sahipliğinde 19-22 Şubat 2020 tarihleri arasında İstanbul Şişli Radisson Blu’da gerçekleşti. Bu kongrede, yirmisi yurt içinden, yetmişe yakını yurt dışından konuşmacı ders anlattı. Toplamında da üç yüze yakın katılımcı hazır bulundu. Yurt dışı konuşmacılarımızın çoğu Amerika’dan olmak üzere Fransa, Hindistan, İtalya, Almanya, Umman, Yemen, Irak, İran, Suriye, Qatar, Tayland, Hindistan, Bangladeş, Yeni Zelanda Lübnan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt’ten katılım sağladılar. Hakikatten klinik toksikoloji konusunda dünyada söz sahibi insanlar bu kongrede yer aldı ve çok değerli sunumlar yapıldı, pratikler paylaşıldı. MENATOX2020 Kongresi son dakikasına kadar fevkalade yüksek düzeyde bilimsel bir şölen şeklinde devam etti. Kongrede ilk üç gün boyunca yaklaşık iki yüz civarında sunum yapıldı. Dördüncü gün tüm katılımcılar için, beşinci gün ise sadece Ortada Doğudan katılım sağlayanlar için özel kurslar düzenlendi. MENATOX ve ATUDER dışında Türk Kızılay’ı, Asya Pasifik Toksikoloji Derneği, Asya Pasifik Acil Tıp Derneği, Amerika Savunma Sanayii Temsilcileri, Amerika Acil Tıp Derneği ve QATAR AFAD Başkanlığı bu kongreye resmi olarak destek vermiş ve delege göndermiştir.
 
ATUDER, Türkiye’de Klinik Toksikoloji konusunda farkındalık oluşturmak ve ilgiyi artırmak için yaklaşık iki yıldır bu projeyi ile ilgileniyordu. Bu amaçla da gerekli desteği sergilemekten kaçınmadı. Hem kongre süresince hem de sonrasında alınan geri bildirimlerden anlaşıldı ki ATUDER bu projede son derecede yerinde bir karar almıştır. ATUDER, ülkemizde Acil Tıp Uzmanlığı altında Klinik Toksikoloji konusunun hak ettiği konuma (başta yan dal olmak üzere) gelmesi için hem yurt içinde hem de uluslararası alanında yetkililerle temaslarını devam ettirmektedir. Bu konuda yakın zamanlarda farklı projelerle meslektaşlarımızın karşında olacaktır. 
 

Tüm dünyada büyük kabul görmüş bu eğitim hizmetinin ülkemize kazandırılmasında maddi ve manevi hiçbir desteğini esirgemeyen ATUDER Başkanı Sayın Prof. Dr. Başar Cander, İktisadi İşletme Müdürü Sayın Prof. Dr. Mehmet Gül, Genel Sekreter Sayın Prof. Dr. Behçet Al, ATUDER Yönetim Kuruluna ve Bilim İlaç Şirketine çok teşekkür ediyoruz.

Bu eğitimleri alan arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve bundan sonraki eğitim hizmetlerinde başarılar diliyoruz.

ATUDER YK

 
 
 
 
 
 
 
 

 

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ