Ne mutlu ki tüm siyasi partileri ortak bir noktada buluşturduk.

15.04.2020

Uzun zamandır ilk defa siyasette uzlaşma 'Sağlık'la sağlandı. 'Sağlıkta şiddetin önlenmesi' düzenlemesi, Meclis'teki beş partinin ortak imzalı önergesiyle YÖK Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik öngören yasa teklifine eklenerek yasalaştı.

Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan sağlık personeli ile yardımcı sağlık personeline karşı, görevleri sebebiyle işlenen, Türk Ceza Kanunu'nda yer alan kasten yaralama, tehdit, hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarında, ilgili kanunlara göre tayin edilecek cezalar yarı oranında artırılacak. Söz konusu suçlarda, Türk Ceza Kanunu'nda yer alan hapis cezasının ertelenmesi hükümleri uygulanmayacak.

Şiddetin vuku bulduğu sağlık kuruluşunda, faile veya yakınına mağdurun verdiği hizmeti verebilecek başka sağlık personeli ve yardımcı sağlık personeli bulunması halinde, hizmet ilgili diğer personel tarafından verilecek.

Bu kanunun hazırlanmasında ATUDER olarak, hem TBMM nezdinde kurulan " Sağlık Çalışanlarına Karşı Şiddetin Nedenlerinin  Araştırma " Komisyonuna, hem de yazılı ve görsel medya kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri nezdinde çok sayıda çalışmalar yaptık. En son 13.04.2020 tarihinde lansmanını yaptığımız " ELİMİ TUT " isimli Kısa Film ve Kamu Spotu ile bu çalışmalara destek verdik.

Kanunun hazırlanmasında emeği geçen başta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, Türkiye Büyük Millet Meclis'inde grubu bulunan beş siyasi parti (AKP, MHP, CHP, İYİ PARTİ, HDP)'nin milletvekilleri olmak üzere, bürokratlarına, sivil toplum örgütlerine ve emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz ve alkışlıyoruz.

Kısa filmi izlemek için aşağıdaki fotoğrafı tıklayınız.

Kamu spotunu İzlemek için aşağıdaki fotoğrafı tıklayınız.