Dr. Esra Ersöz Genç'e ve diğer sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

27.04.2020

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalında görevli Araştırma Görevlisi Dr. Esra Genç, bulaşıcı pandemi servisinde canla başla hizmet vermekte iken bir hasta yakını tarafından şiddete uğramış ve yaralanmıştır.

Hasta yakını, zor kullanarak bulaşıcı pandemi servisine girip etrafı dağıtmış, kamu malına ciddi derecede zarar vermiştir. Daha sonra başta Dr. Esra Genç olmak üzere orada buluna diğer sağlık çalışanlarını tehdit etmiş, şiddet uygulamış ve yaralanmalara neden olmuştur.

Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünya pandemi ile mücadele sırasında sağlık çalışanlarının yaptıkları kahramanca hizmeti takdir ile alkışlayıp minnet ve şükranlarını iletirken, sağlık çalışanları meslektaşlarımıza yapılan bu saldırı çok çirkin ve haksız bir davranış olmuştur.

Bu menfur olayın milletimizin vicdanında ve hukuk karşısında gereken cezayı alacağına olan inancımız tamdır. Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) olarak Dr. Esra Genç ve diğer sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Konu ile ilgili dernek olarak Dr. Esra Genç ve diğer sağlık çalışanı meslektaşlarımıza gereken hukuki ve psikolojik desteği vermeye hazır olduğumuzu kamuoyuna saygı ile arz ediyoruz.

ATUDER YK

 

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ