Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi 2019 -2020 Eğitim Öğretim Yılı" Acil Servis Stajında Yılın En Başarılı İntern Doktor" Ödülüne Dr. Sezen Diba AKAY layık görüldü.

8.07.2020

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) olarak, derneğimizin kuruluş amaçları içerisinde de yer alan ;         
  • Tıp öğrencilerinin acil tıp uzmanlığını seçmelerini desteklemek,    
  • Tüm hekimlerin ve tıp öğrencilerinin temel acil tıp konularında eğitim almalarını teşvik etmek ve eğitim standartlarını belirlemek,  
Bu amacımıza uygun olarak 2007  yılından beri düzenli olarak vermekte olduğumuz "Acil Servis Stajında Yılın En Başarılı İntern Doktor" ödülümüze Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Dr. Sezen Diba AKAY layık görüldü. Covid - 19 Pandemi koşulları nedeniyle Acil Servis önünde yapılan törende plaketimizi ve belgemizi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali KARAKUŞ verdi.
   
Derneğimiz tarafından çok önemsenen bu ödülümüzle ilgili olarak, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da gösterdikleri hassasiyetten dolayı, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına, Acil Tıp A.D Başkanlığı'na ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.    
 
Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu olarak,  Dr. Sezen Diba AKAY'ı Acil Tıp camiasının yeni bir üyesi olarak görmek dileğiyle tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
 
Dr Sezen Diba AKAY'ın Teşekkür Konuşması
 
         6 yıllık eğitim ve öğretiminin sonuna geldiğimiz ve hekimlik mesleğimize ilk adım atacağımız bir dönemin heyecanı içerisindeyiz.
Bu zorlu yolculuğumuzda  bizlere hekim olma bilincini, insanların hayatına dokunabilmenin önemini, mesleğimizin sorumluluğunu ve kendi hekimlik sanatının en güzel yönlerini öğreten çok kıymetli saygıdeğer hocalarıma teşekkürü borç bilirim.
 
        Acil Servis hayatımız boyunca kullanacağımız bilgi, tecrübe ve hekimlik nosyonumuzun temellerinin atıldığı yegane yer olmaktadır. Acil Servis hayatın kalbinin attığı yerdir. Buraya yaşamla, ölüm arasındaki ince çizgide yürüyen hastalar gelir. Bu yüzdendir ki bizlerin hastaya yaklaşımı öğrenmede, tanı koymada ve tedavi düzenleme becerisi kazanmada, stresle baş etme yöntemlerini ve acil servis yönetimini öğrenmede kısacası bizlerin hekimlik becerisi kazanmasında acil servislerin çok büyük bir payının olduğunu düşünmekteyim. Hepimiz, bizleri bilgisi ve tecrübesiyle aydınlatan kıymetli hocalarımızın ve değerli asistan doktorlarımızın sayesinde hekimlikte sağlam temelleri olan birer tıp doktoru olarak yetiştik.
 
        İyi bir hekim olmak için çıktığım bu yolda beni 2019 - 2020 Eğitim ve Öğretim yılında  " Acil servis stajında yılın en başarılı intern doktor "u olarak seçip onore eden Mustafa Kemal Üniversitesi  Tıp Fakültesi Acil Tıp A.B.D Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali KARAKUŞ'a ve acil servis ekibine, ayrıca bu ödül için Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER)'in yönetim kuruluna teşekkürlerimi sunuyorum.
 
 

 

 

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ