30 Eylül 2020 Temel USG çevrimiçi kursu genel bir değerlendirme.

14.10.2020

30 Eylül 2020 tarihinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) tarafından düzenlenen ve kendi alanında bir ilki temsil eden Temel Ultrasonografi eğitimimiz başarıyla tamamlandı.

Türkiye’de ilk defa uzaktan eğitimle uygulamalı olarak planlanan eğitime kliniklerden yoğun katılım yapıldı. Bütün gün süren ve yarım gün teorik eğitim, yarım gün pratik uygulamaların yapıldığı eğitime 19 klinikten  218 hekim katıldı.

Eğitimlere Acil Kliniklerinin yanında Dahiliye ve Anestezi gibi branşlardan da katılım sağlandı. Tüm gün aralıksız ve stüdyodan yapılan kaliteli canlı yayınlarla süren eğitimlerde tüm klinikler uygulamaları, sertifikalı moderatörleri ile tekrarlayarak gereken deneyimleri kazandılar.

Ücretsiz olarak sağlanan ve ülke geneline yayılan bu organizasyon ile pandemi döneminde yapılan en büyük uygulamalı eğitim acil hekimleri ile buluşturulmuş, yeni organizasyonlara örnek olacak önemli bir çalışmaya imza atılmıştır.

Bu eğitimin gerçekleşmesinde ki katkılarından dolayı Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı Prof. Dr. Başar CANDER’e, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp A.B.D Başkanı Doç. Dr. Şahin ÇOLAK’a, Acil Tıp Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Acil Görüntüleme Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Erden Erol ÜNLÜER’e , bu  ayrıca kursun eğitmenleri olan,

Doç. Dr. Ramazan GÜVEN

Doç. Dr. Barış GÜNGÖR

Uzm. Dr. Bora KAYA

Uzm. Dr. Gökhan EYÜPOĞLU

Uzm. Dr. Ramazan ÜNAL

Dr. İbrahim ALTUNDAĞ’a  ve Sponsorumuz Abdi İbrahim İlaç Firmasına teşekkür ederiz.

Fotoğraf albümüne bakmak için tıklayınız

SBÜ Kanuni Sultan Süleyman EAH

Kırşehir Ahi Evran Üni

Van 100. Yıl Üni