Türkiye’de Acil Tıp alanında AB destekli ilk ve önemli proje.

21.10.2020

ATUDER olarak proje ortağı olduğumuz, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı 2020 Yılı Erasmus+ Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar Çağrısı, 2020-1-TR01-KA202-094358 sözleşme nolu Safe And Friendly Emergency Medicine For Elderly (SAFE-ME ) isimli  proje, başvuruda bulunan 239 proje içerisinde ilk 30’a kalarak kabul edilmiştir.

Proje Koordinatörü Sağlık Bilimleri Üniversitesi  Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’dir. Proje ortakları; Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, Brasov Transilvanya Üniversitesi/Romanya ve Geseme Medikal Grup /İspanya’dır. Proje’nin toplam bütçesi  134.234,00 Euro olarak  belirlenerek hibe almaya hak kazanmıştır.

Proje kapsamında,  pilot bir geriatrik acil ünitesi kurularak bu yaş grubuna yönelik hastane öncesi ve acil servis hizmetlerinde iyileştirici uygulamalar geliştirilmesi planlanmaktadır.

ATUDER, bu süreçte elde edilecek deneyimlerin,planlanacak eğitimlerle  tüm Türkiye’ye yayılmasında öncü rol oynayacaktır. Proje süresi 24 ay olup, Ulusal Ajans gözetiminde tamamlanacaktır.