29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 97. yılı kutlu olsun.

28.10.2020

Büyük Türk Milleti günün gelişmiş çok sayıda devletleri tarafından ablukaya alınıp tarih sahnesinden silinmek üzere iken kadın erkek, genç yaşlı demeden hür yaşama şuuru ve azmi ile tek vücut olup hayatta kalmak gayesini esas alıp Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde destanlar yazarak istiklalini korumuştur. Bu büyük ve şanlı zafer 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilan edilmesi ile taçlandırılmıştır ve çok ehemmiyetli olay şanlı Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. Cumhuriyetin ilanıyla egemenliğin hiçbir şahsa, sınıfa, zümreye değil, kayıtsız şartsız Türk Milleti'ne ait olduğu tüm dünyaya ilan edilmiştir. Vatandaşlar kanun önünde, devlet yönetimine katılımda eşit sayılmış, temel hak ve hürriyetler teminat altına alınmıştır. Şimdi milletimizin her bir ferdine düşen en önemli görevlerden biri Cumhuriyet yönetiminin bu kıymetli kazanımlarına sahip çıkarak, ülkemizi her alanda muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak ve o noktada daim kılmak hedefini gerçekleştirmektir.  Tarih sayfaları ve satırları bunu başaracak potansiyelimizin olduğunu gösteren en önemli delillerimizdir.
Cumhuriyetimizin yıldönümünü kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve kararlılığı ile Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu olarak, bu güzel ülkeyi kuran ve bu güzel günü bizlere armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 97. yılı kutlu olsun.