Yeni Yıl mesajımız

30.12.2020

İnsanoğlu makro âlemlerin tepelerine çıktı, mikro âlemlerin kalbine indi; baş döndürücü bir teknolojik gelişimle dünyayı adeta bir köy haline getirdi ve hatta cebimize indirdi; insanların fikir ve hayal dünyasını okuyup resmetti,   elsiz bir böcekten en yumuşak ipeği giydi, zehirli bir arıdan tatlı ve şifalı balı yedi; her yıl ülke savunmaları için yüzlerce milyar dolar harcadı.
 
Ancak yine ayaksız yılan ve gözsüz akrep gibi haşerata mağlup olmaktan ve gözle görünmez mikrop ve virüslerle karşılaşıp hasta olmaktan kurtulamadı. 2020 yılında hiç tahmin edilmedik bir şekilde dünyanın başı CORONOA pandemisi ile belaya girdi. Ülkelerin savunma sistemleri bunu önlemekte aciz kaldı; sağlık sistemleri güç yetiremez seviyeye geldi. Dünyanın her yerinde bütün sosyal işler-eğitim-ticaret-seyahat-turizm ve diğer faaliyetler yavaşlatıldı ve hatta zaman zaman durduruldu. Bu güne kadar yüz milyonlarca insan hastalandı, milyonlarcası 2021 yılını görmeden dünya hayatını terk etmek durumunda kaldı. Bu vaziyetin daha ne kadar devam edeceği de net olarak bilinmemektedir. 
 
Bu pandemi afetinde en ön saflarda sağlık çalışanları tarifi imkânsız bir fedakârlıkla mücadele etti ve ediyor. Belki dünya otoriteleri ileriki zamanlarda 2021 yılını net bir şekilde “sağlık çalışanlarının yılı” olarak kabul edip ilan etmelidir.  İşte, 2020 yılı böyle küresel bir buhranla geçti. Kendisi sadece bir yıl olsa da dünyada bir asır kadar değişikliklere neden oldu.
 
Dünya, 2021 yılına giriş yaparken arkasında her yönü ile bir CORONA asrını geride bıraktığını hep hatırlayacaktır. Ümit ederiz ki hayatın her yönü ile tahripkâr olan 2020 yılının dehşeti 2021 yılında çok devam etmez; dünya çabuk toparlanıp normale hayata geçer.
 
Bu vesile ile 2020 yılında COVID-19 ile mücadele sürecinde başta meslektaşlarımız olmak üzere vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hastalarımıza şifa diliyor ve herkesin yeni yılını kutluyoruz
 
Acil Tıp Uzmanları Derneği  (ATUDER)
 
 
 
YAZARLAR


AYIN MAKALESİ