Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi 2020 -2021 Eğitim Öğretim Yılı" Acil Servis Stajında Yılın En Başarılı İntern Doktor" Ödülüne Dr. Umut KAHİLOĞULLARI layık görüldü.

21.06.2021

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) olarak, derneğimizin kuruluş amaçları içerisinde de yer alan ;         
  • Tıp öğrencilerinin acil tıp uzmanlığını seçmelerini desteklemek,    
  • Tüm hekimlerin ve tıp öğrencilerinin temel acil tıp konularında eğitim almalarını teşvik etmek ve eğitim standartlarını belirlemek,  
Bu amacımıza uygun olarak 2007  yılından beri düzenli olarak vermekte olduğumuz "Acil Servis Stajında Yılın En Başarılı İntern Doktor"ödülümüze Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi 'nden Dr. Umut KAHİLOĞULLARI layık görüldü.  17.06.2021 tarihinde yapılan törende plaketimizi ve belgemizi  Acil Tıp A.D Başkanı Prof. Dr. Ali KARAKUŞ verdi.
 
 
Derneğimiz tarafından çok önemsenen bu ödülümüzle ilgili olarak, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da gösterdikleri hassasiyetten dolayı,  Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Dekanlığına, Acil Tıp A.D Başkanlığı'na ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.    
 
Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu olarak, Dr. Umut KAHİLOĞULLARI'nı Acil Tıp camiasının yeni bir üyesi olarak görmek dileğiyle tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
 
    
 
Aşağıdaki metin 2020 - 2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Acil Servis Stajında Yılın En Başarılı İntern Doktor  ödülümüze layık görülen Dr. Umut KAHİLOĞULLARI tarafından mezuniyet töreninde okunmuştur.
 
6 yıllık zorlu eğitim ve öğretim sürecinin sonuna gelmiş bulunuyoruz.Büyük bir heyecan ve mutluluk içerisindeyiz.
Değerli hekimlik mesleği için son bir adımımız kaldı. Öğrenim hayatım boyunca her zaman yanımda olan değerli aileme ve 6 yıllık süreçte bizlere bilgi ve birikimlerini aktaran,sorularımızı ellerinden geldikçe cevaplayan değerli hocalarıma teşekkür ediyorum. İnternlük döneminde bizlere hekimlik nosyonunu kazandıran,hasta nedir? hastalık nedir? vb sorularının cevaplarını veren hasta yönetimi,problem çözme becerilerini aktaran yerdir acil servis.
 
Acil, bir hekimin kendini hekim gibi hissettiği yerlerdendir. 2 aylık acil servis stajında yaşadıklarıma biraz değinmek isterim; ilk günden itibaren bir aile ortamı olduğunu hissettim.Acil servis kaosu içerisinde, hasta yönetimlerini, kimse kimseyi kırmadan yapabiliyor ve hiçbir sorumuz cevapsız kalmıyordu. Gün bitiminde, maksimum verimle çıkıyorduk. Elbette çok yorulduğumuz günler vardı fakat o gün bile yeni şeyler öğrenmiş oluyorduk .Acil stajının sonunda, hasta yönetiminde yeşil alandan kırmızı alana kadar maksimum verim ile çıktığımızı düşünüyorum.
 
Umarım geleceğin hekimlerine, acil serviste olduğu kadar diğer bölümlerde de bilgi, birikim ve beceri kazandırılır.
 
Acil servis stajı, benim için önemli bir deneyim yeri oldu. ATUDER tarafından verilen yılın en başarılı intern doktoru ödülü de beni onurlandırmıştır.Acil servis fakültenin bir parçası olduğu için bu ödülü tüm fakülte adına aldığımı belirtmek isterim. 2 aylık süreçte ve daha sonrasında bana tüm bilgi,beceri,deneyimlerini aktaran ve acil servis stajında yılın en başarılı intern doktoru seçen başta Acil Tıp A.B.D Başkanı Sayın Prof.Dr.Ali KARAKUŞ hocama ve değerli acil asistanı abi ve ablalarıma teşekkür ederim. Ayrıca Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER)  yönetim kuruluna her sene bizleri onure eden bu ödülü verdikleri için teşekkür ediyorum.
Gelecekte, edindiğim deneyimler ve yeni gelişmelerle birlikte Tıp bilimine ve toplum sağlığına katkıda bulunmayı, iyi bir bilim insanı olmayı umuyorum.Hepimize başarılar diliyorum.
 
 
YAZARLAR


AYIN MAKALESİ