Meslektaşımıza yapılan menfur saldırıyı kınıyoruz.

21.07.2021

Sağlıkta şiddet kötü yüzünü bir kez daha gösterdi. Bayramın birinci günü 20.07.2021 tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Acil Servisinde ​görevi başında hastasına şifa dağıtmak için özenli ve dikkatli bir şekilde hizmet vermeye çalışan Dr. M. Erdi YILMAZ'a kendini bilmez bir hasta yakınının saldırması sonucu hiç bir şekilde kabul edilmesi mümkün olmayan darp olayı yaşanmıştır.
 
​Unutmalayım ki sağlık çalışanları, her türlü zorlu şartlara rağmen metropol şehirlerden mezralara kadar tatil, bayram, savaş doğal afet demeden kutsal sağlık hizmetini yürüten cefakar insanlardır.​
​Hizmet üretmeye, insanlara şifa dağıtmaya çalışan sağlık personeline saldırmak çirkin ve insanlık dışı bir davranıştır. Böyle bir saldırı seviyesiz ve insanlık dışıdır kesinlikle kabul edilemez.​
​Ülke ve insana daha sağlıklı bir gelecek sunmak adına “her zaman, her yerde, her koşulda” ter döken Acil Sağlık çalışanlarımızın huzuru ve güvenliği her şeyin başında gelmektedir.  

Nedeni ne olursa olsun hiçbir gerekçe, şiddeti ve kaba kuvveti meşru kılamaz. Bilinmelidir ki, hakaret ve şiddet hiçbir şekilde hasta ​veya hasta yakınının ​hakkı değildir.

Şiddet bir hak ve hizmet talep etme yöntemi değildir. Şiddet ilkel toplumların dili olup modern ve medeni dünyamızda yer almamalıdır.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim kurulu olarak, bu menfur saldırıyı kınıyoruz. Dr. M Erdi YILMAZ'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

 

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ