Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü aramızdan ayrılışının 83. yıldönümünde milletçe rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

9.11.2021

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü aramızdan ayrılışının 83. yıldönümünde milletçe rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. 
 
ATATÜRK, Millî Mücadele döneminde ümitsiz, çaresiz ve yorgun düşmüş Türk Milletinin desteğini arkasına alarak milli mücadeleyi kazanan eşsiz bir lider, savaş meydanlarında askeri bir dahi, devlet kuran büyük siyaset adamı, yaptığı yeniliklerle milletinin ve ülkesinin  çehresini değiştiren, hayatını vatanı ve milleti için adamış, kahraman büyük bir Türk evladıdır.   
 
Bu vasıflarıyla, bütün dünyanın kabul edip, saygı duyduğu liderler arasındadır.
   
ATATÜRK, üstün yetenekleri sayesinde, ülkesini ve milletini askeri ve siyasi zaferlerle uçurumun kenarından kurtarmıştır. 
 
Her türlü imkânsızlığa rağmen inandığı fikri uygulamış, ''Ya istiklal, ya ölüm!'' parolası ile Milli Mücadeleyi kazanmış, arkasından bağımsız bir devlet kurmuş ve yaptığı yeniliklerle çağa damgasını vurmuş bir liderdir.   
 
Onun savunduğu fikirler ve milleti için verdiği mücadele, ülkemizle sınırlı kalmamış; zihinlerde meydana getirdiği aydınlanma ve yüreklerde yaktığı özgürlük ateşiyle, bağımsızlık mücadelesi veren milletlere örnek teşkil etmiştir. 
 
Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu olarak,  
Ebediyete intikalinin 83. yıldönümünde devletimizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.
 
YAZARLAR


AYIN MAKALESİ