Doç. Dr Mustafa BOĞAN'ın yeni kitabı " Doktor İbrahim Efendi " adlı kitabı yayımlandı.

15.02.2022

Bir sorun çözülmeli ise önce onu tanımlamak ve içinde bulunanları tanımak gereklidir.

Bu kitap hekim ve sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu durumu bir hekim gözüyle aktarmayı amaçlamıştır. Kitapta geçen kişiler, olaylar ve diyaloglar yaşanmış olaylardan esinlenilerek kurgulanmıştır. Eğer bir sağlık çalışanıysanız olaylar size yabancı gelmeyecektir.

İbrahim, şehrin yoğun bir hastanesinde acil serviste görev yapan bir hekimdir. Yoğun ve yıpratıcı nöbetler esnasında yaşadığı tatsız olayların yanı sıra düzensiz çalışma koşulları ve bir de legal baskılar kişiliğinde ve davranışlarında ciddi değişimlerle sonuçlanmıştır. Bir insan olması ve sosyal hayatında da yaşadığı durumlar iş performansını, insanlarla iletişimini ve sağlığını etkilemiştir. İbrahim, kaotik bir ortamda verdiği bir karar nedeniyle zarar gördüğü iddia edilen hastayla bir dava süreci yaşamıştır. Bu süreçte mesleğini, kişiliğini ve çalışma koşullarını sorgulamıştır.

“Zihni ve duyguları çok karışmıştı. Bazen durumu abarttığını düşünüyor, bazen genç bir insanın ölümünden sonra üzülmekten ziyade sanki katil kendisiymiş gibi yakınlarından korkmak ona garip geliyor, hastanın canından çok kendi canı için endişelendiği, üzülme ve acıma duygularının bu korkuya yenildiğini gördüğü için utanıyordu.”

**

Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Acil Tıp A.B.D öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mustafa BOĞAN'ın Doktor İbrahim Efendi isimli kitabı yayımlandı.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu olarak

Doç. Dr. Mustafa BOĞAN'ı tebrik ederiz. Hayırlı olsun.