Akademik Acil Tıp Dergisi (AATD) Thomson Reuters-EndNote sistemine entegrasyonu tamamlanmıştır.

3.04.2014

Değerli Editörler,

AVES olarak yayınladığımız dergilerin Thomson Reuters-EndNote® sistemine entegrasyonu tamamlanmıştır. Görüntülemek için lütfen tıklayınız.

EndNote, Thomson Reuters’ın araştırmacılara sunduğu içerik ve kaynak düzenleme yazılımıdır. Ülkemizde bir çok üniversite ve araştırma hastanesinde bulunan bu program sayesinde araştırmacılar;
  • Makale yazım aşamasında literatür taramalarını Web of Science, PubMed ve diğer uluslararası veritabanları üzerinden yapabilirler.
  • Yazılarında kullanacakları kaynakları EndNote hesaplarında arşivleyebilirler.
  • Kaynakları pratik bir şekilde EndNote üzerinde yöneterek yazı dosyası içinde sıralayabilirler.
  • Arşivlerine online ve mobil olarak tek bir bilgisayara bağlı kalmaksızın ulaşabilirler.
  • Hedef dergilerinin kurallarına uygun ana metin ve kaynak listeleri oluşturabilirler.
EndNote’un amacı, araştırmacıların makalelerini hazırlama süreçlerini kolaylaştırarak verimliliklerini artırmaktır. Araştırmacılar http://endnote.com/downloads/styles adresi üzerinden yazı gönderecekleri derginin stil dosyalarına ulaşarak, bu stil dosyasını EndNote® programına entegre edecek ve çalışmalarını hazırlayabileceklerdir.

Bu çalışma sayesinde, AVES dergilerine yazı göndermek isteyen EndNote® kullanıcıları da, dergilerimizin stilini seçerek daha pratik ve kurallara uygun formatta makale dizaynı yapabileceklerdir.

Saygılarımızla.