31. Ulusal Gastroentroloji Haftası kapsamında düzenlenen İleri Kardiyak Yaşam Desteği (İKYD) kursu 27 - 28 Kasım 2014 Antalya. Kursun değerlendirilmesi

1.12.2014

31. Ulusal Gastroentroloji Haftası kapsamında düzenlenen İleri Kardiyak Yaşam Desteği (İKYD) kursu 27 - 28 Kasım 2014 tarihlerinde  Antalya Belek Titanik Deluxe Otel’de gerçekleştirildi. Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) ve Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) öncülüğünde düzenlenen kursa, çok büyük kısmıGastrointestinal Endoskopi Hemşireleri ve Teknisyenleri Derneği üyesi  yaklaşık 50 kişilik kursiyer grubu katıldı. Türk Gastroenteroloji Derneği (TGD) ile Gastrointestinal Endoskopi Hemşireleri ve Teknisyenleri Derneği (GEHTD) Yönetim Kurulları’nın talepleri üzerine düzenlenen ve ATUDER üyesi eğitmenler tarafından verilen kursta, iki gün boyunca kursiyerler yoğun bir teorik ve pratik eğitimden geçtiler. Katılımcılardan alınan geri bildirimlerde, son derece yararlı bir kurs olduğu, kendileri için oldukça orijinal ve güncel bilgiler elde ettikleri ve dolu dolu iki gün geçirdikleri ifade edildi. Ayrıca birçok kursiyer, bu kurs sayesinde, mesleklerini icra ederken karşılaştıkları sorunları çözme konusunda ciddi bir özgüven kazandıklarını vurguladılar.

Doç. Dr. Sedat KOÇAK'ın koordinatörlüğünde icra edilen kursa eğitmen olarak Prof. Dr. Bülent ERDUR, Doç. Dr. Önder TOMRUK, Uzm. Dr. Mehmet AYRANCI, Uzm. Dr. Kasım ÖZTÜRK, Uzm. Dr. Mustafa GÜLPEMBE, Hem Beytullah KULAÇ katıldılar. Kurs sonunda yapılan kapanış törenine katılan Türk Gastroenteroloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Necati ÖRMECİ kursun camiaları için çok önemli bir katkı sağladığını dile getirerek Doç. Dr. Sedat KOÇAK’ın şahsında tüm eğitmen hocalara ve başta Prof. Dr. Başar CANDER olmak üzere ATUDER Yönetim Kurulu üyelerine destekleri için teşekkürlerini iletti.

Ayrıca önümüzdeki yıl yapacakları kongrede mutlaka kursun tekrarlanmasını talep etti. GEHTD Yönetim Kurulu Başkanı Semanur KANZIK da uzun süredir gerçekleşmesi için çabaladıkları kursun başarılı bir şekilde icra edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek kurs koordinatörü Doç. Dr. Sedat KOÇAK’a ve tüm eğitmen hocalara teşekkür etti. Kursun beklentilerinin çok üzerinde olduğunu vurgulayan Dernek Başkanı Semanur KANZIK, katılımcılardan son derece olumlu geri bildirimler aldıklarını belirtti. Doç. Dr. Sedat KOÇAK da her iki dernek başkanına kursun gerçekleştirilmesinde gösterdikleri ilgi ve desteklerinden dolayı ATUDER Yönetim Kurulu adına teşekkürlerini iletti ve camia olarak bu tarz eğitim faaliyetlerine olan desteklerinin ileriki yıllarda da devam edeceğini belirtti.

Kurs sonunda tüm katılımcılara katılım sertifikası, yapılan teorik ve pratik sınavda başarılı olanlara ise Sağlık Bakanlığı onaylı ve 3 yıl geçerli Başarı Sertifikası verildi. Törende ayrıca tüm eğitmenlere teşekkür belgesi takdim edildi ve topluca hatıra fotoğrafı çektirildi.  Dr. KOÇAK ayrıca kurs programından arta kalan zamanlarda her iki derneğin yönetim kurulu üyeleri ile oldukça yararlı görüşmelerde bulundu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. A. Ömer ÖZÜTEMİZ Dr. Sedat KOÇAK’a ve onun şahsında ATUDER Yönetim Kurulu üyelerine kongrelerine yaptıkları bu önemli katkı nedeniyle teşekkürlerini iletirken, önümüzdeki yıllarda da bu işbirliğinin devamını diledi.

Fotoğraflara bakmak için tıklayınız.