Bilim Acil'de Asistan Sunum Yarışması

ASİSTAN SUNUMLARI

AMAÇ

Sunum yapma konusundaki kabiliyetlerini göstermek isteyen ve heyecanını acil tıp çalışanları ile paylaşmak isteyen asistan arkadaşlarımıza bir aktivite imkânını sağlamak

İleride akademik hayatta çalışmak isteyen arkadaşlarımız için yeteneklerini göstermelerine zemin oluşturmak

YER VE ZAMAN

25–28 Nisan 2019 15. Ulusal Acil Tıp Kongresi & 6.Intercontinental Emergency Medicine & 6. International Critical Care Congress

KURALLAR

1. Yarışmaya kimler nasıl katılabilir?
    Yurt içinden ve yurt dışından, Acil Tıp Kliniklerinde Araştırma Görevlisi unvanı ile görev yapan tüm hekimler katılabilir.
  2. Başvuru
    1. Başvuru aşağıdaki formda belirtilen tüm alanlar eksiksiz doldurularak internet üzerinden yapılacaktır.
    2. Toplam sekiz (8) aday sunum yapabilecektir.
    3. Fazla başvuru durumunda kura ile sekiz kişi seçilecek.
  3. Adayın dikkat edeceği konular
    1. Konular, Acil Tıbbın güncel konularından seçilmelidir.
    2. Sunumlar tamamen orijinal olmalı ve bizzat aday tarafından hazırlanmalıdır.
  4. Yarışma süreci ve değerlendirme
    1. Sunumlar isteyen herkes tarafından izlenebilir,
    2. Adayların sunum sırası kura ile belirlenir,
    3. Sunumlar dört kişilik bir jüri tarafından değerlendirilir,
    4. Her bir sunuma ayrılan toplam süre on (10) dakikadır.
    5. Jüriler değerlendirme esnasında adayların konuya ve sahneye olan hâkimiyetini, diksiyonunu, sunuş planını, slâyt dizilişini ve kalitesini dikkate alacaklardır.
    6. Jüri değerlendirmeleri yüz (100) puan üzerinden olacaktır.
    7. Jüri değerlendirmesi her bir jüri tarafından ferdî olarak ve gizli puanlama ile yapılacaktır.
    8. Tüm sunumlar bittikten sonra, Yarışma Komisyonu marifetiyle jürilerden alınan değerlendirmeler neticesinde, en yüksek puanı alan aday birinci olarak belirlenecektir.
    9. Sonuçlar kongre kapsamında düzenlenecek ödül töreninde açıklanacaktır.

BİLİM ACİLDE

Asistan sunum yarışması

Türkiye’nin en büyük acil tıp kongresinin, her yıl büyük bir merakla beklenen ve oldukça yoğun ilgi gösterilen etkinliklerinden biri de “Asistan sunum yarışması”. Bu yarışma sayesinde yıl boyunca acil serviste büyük emek harcayan, pek çok zorluğun ve stresin üstesinden gelen asistan arkadaşlarımızla eğlenceli ve heyecanlı zamanlar geçiriyoruz. Ayrıca bu etkinlik sunum yapma konusundaki kabiliyetlerini göstermek isteyen ve heyecanını acil tıp camiası ile paylaşmak isteyen asistan arkadaşlarımıza bir fırsat yaratıyor, asistanlıktan akademik kariyerin zirvesine olan yolculukta bu büyük kongrenin bir parçası olmak isteyenlere kendini gösterme imkânı tanıyor. Yarışmaya ismini de veren değerli destekçimiz “Bilim İlaç’ın” katkılarıyla, yarışma da dereceye giren arkadaşlarımıza sürpriz ödüller de veriyoruz. Bu fırsatı yakalamak için acil tıbbın güncel konularından seçtiğin 10 dakikalık sunumunu hazırla ve aşağıdaki formu doldur.

BİLGİ YARIŞMASI BAŞVURU İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Dr. İlker AKBAŞ
İletişim: 0544 422 28 80