Covid -19 Öykü yarışması sonuçları açıklanmıştır.

11.11.2020

İlk vakanın 31 Aralık 2019 tarihinde Çin’in Hubei eyaletinin Wuhan şehrinde tespitinden iki ay gibi çok kısa bir zaman içinde koronavirüs mikrobu hemen hemen bütün dünya ülkelerine yayıldı. Dünya Sağlık Örgütü 11 Şubat 2020 tarihinde bu salgını “COVID- 19 Küresel Salgını” olarak adlandırdı.

Ülkemizde ilk vaka 11 Mart 2020 tarihinde görüldü. İşte bu küresel salgın sürecinde yaşadıklarını yazıya döküp öyküleştiren yurdumuzun insanları gelecek kuşaklara 2020 küresel salgınıyla ilgili olarak tarihe not düştüler. 

ATUDER olarak, Covid - 19 Pandemisi dönemimde  yaşanan olayların ölümsüzleşmesi amacıyla bir öykü yarışması tertipledi. Covid - 19 adı altında açılan ve son başvuru tarihi 02 Ağustos 2020 olan yarışmaya 195 öykü gönderildi.

Acil Tıp Uzmanları Derneği olarak bizler de değerli yazarlarımızın bu gayretlerini kitaplaştırarak siz değerli okurlarımızın beğenisine sunduk.

Bu yarışmada gönderilen öyküleri değerlendiren değerli jüri üyelerimiz olan ;

Prof. Dr. Başar CANDER, Prof. Dr. Cengiz YAKINCI, Prof. Dr. Behçet AL, Prof. Dr.Mehmet GÜL, Prof. Dr. Zeynep ÇAKIR, Prof. Dr. Muhammet Gökhan TURTAY, Prof. Dr. Seçgin SÖYÜNCÜ, Prof. Dr. Havva ŞAHİN KAVAKLI, Prof. Dr. Sibel YILDIZ, Prof. Dr. Göksel ALTINIŞIK ERGUR, Prof. Dr. İlhan KORKMAZ, Doç. Dr. Özlem BİLİR, Doç. Dr. Şerife ÖZDİNÇ, Dr. Ögr. Üyesi Hasan ERBAY, Dr. Ögr. Üyesi İlknur TATAR KIRILMIŞ,  Uzm. Dr. Ayça ÇALBAY, Uzm. Dr. İlker AKBAŞ,  Uzm. Dr. Mehmet UHRİ, Uzm. Dr. Sevgi YUMRUTEPE, Sultan BEDELCİGİL, İlknur IŞIK, Fatma Çetin KABADAYI, Nur İpek ÖNDER MERT, Dursaliye SAHAN'den oluşan seçici kurulun değerlendirmeleri sonucunda da aşağıda isimleri yazılı yazarlarımız ilk üçe girmeye hak kazandılar.

Derecesi Öykü adı Eser Yazarı
Birinci Bebek Patikleri Hiç Giyilmemiş Şerife Güze
Birinci On Dört  Aysel Kaymaz
İkinci Son Nefes Yusuf Emre Bozan
İkinci İtirazın mı var? Nesliay Ocakküçük
Üçüncü Bir Dilek Tut Ummahan Akış
Üçüncü Telgrafla Gelen Kâbus Ümit Evran

 

Yarışmaya büyük destek veren Acil Tıp Uzmanları Derneği’ne, sponsorumuz olan Pharmactive ilaç firmasına, değerlendirmeleriyle büyük emek harcayan seçici kurul üyelerimize, öyküleriyle yarışmamıza katkı sunan tüm katılımcılarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Acil tıp eğitimine farklı bakış açısı getireceğini umduğumuz bu öyküler, insanoğlu var olduğu sürece devam edecektir. Her yarışmada daha iyiye, daha güzele ulaşmak dileğiyle…

Prof. Dr. Başar CANDER  Prof. Dr. Cengiz YAKINCI

Kitabın tamamı için aşağıdaki kapak görüntüsünü tıklayınız.

 

 

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ